Προ των πυλών κυβερνητικός ανασχηματισμός

Προ των πυλών βρίσκεται ένας ακόμα ανασχηματισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

Ο πρωθυπουργός κ Αλ. Τσίπρας μετά την «απόλυτα επιτυχή» ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης,  όπου φόρτωσε τον ελληνικό λαό με άλλα 140 προαπαιτούμενα και συνολικά  περίπου 4,6 δις χωρίς να πάρει η χώρα μας καμία ευνοϊκή δέσμευση της Ε. Ε. για το δημόσιο χρέος μελετά σοβαρά έναν ακόμη ανασχηματισμό.

Κι αυτό καθώς από το φθινόπωρο  οι θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα για την έναρξη της τρίτης αξιολόγησης η οποία θα είναι εξίσου επώδυνη για τον ελληνικό λαό. Στόχος του κ. Τσίπρα είναι να βρει την σύνθεση της κυβέρνησης  εκείνης που θα τρέξει ουσιαστικά το πρόγραμμα που συμφώνησε με τους δανειστές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες κλειδί στις όποιες αλλαγές είναι ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Τσακαλώτος τον οποίο ο  πρωθυπουργός θέλει να παραμείνει αλλά ο ίδιος επιθυμεί μα αποχωρήσει.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται οι υπουργοί Μεταναστευτικής Πολιτικής  Ν. Μουζάλας, Προστασίας του Πολίτη Ν.  Τόσκας και Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς, όπως και ο Καθηγητής  Παπδημητρίου.

Το ερώτημα είναι τι θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός, καθώς οι δανειστές επανειλημμένως έχουν διαμηνύσει στην Αθήνα ότι μπορεί να επιθυμεί μεταρρυθμίσεις και να τις ψηφίζει πολλοί υπουργοί όμως δεν θέλουν ιδεολογικά η ακόμα δεν μπορούν να τις προχωρήσουν.