Προ των πυλών τριήμερη κακοκαιρία που θα «σκεπάσει» τη χώρα – Πού θα πέσει πολύ νερό

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες μέρες

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού και σήμερα στη χώρα, χωρίς όμως να προκαλέσει προβλήματα. Ο καιρός αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες μέρες, καθώς ένα νέο κύμα κακοκαιρίας,προερχόμενο από την Ιταλία, θα πλήξει σχεδόν το σύνολο της χώρας μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα εκτονωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, πιο δύσκολες οι συνθήκες θα είναι από το Σαββατοκύριακο, όταν και θα «σκεπάσει» τη χώρα ένα νέο κύμα κακοκαιρίας. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον γνωστό μετεωρολόγο, αναμένεται να πέσει μεγάλος όγκος νερού, οπότε χρειάζεται προσοχή.

Για σήμερα, Πέμπτη, αναμένονται βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια της χώρας, χωρίς ακρότητες. Κάποιες καταιγίδες θα σημειωθούν στο νότιο Ιόνιο και δυτικά του Κρητικού Πελάγους.

Πιο ήπιος ο καιρός στα βόρεια και ανατολικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική νωρίς το πρωί είχαμε κάποιες βροχές, κυρίως στα πιο δυτικά και νότια τμήματα του νομού, με τη θερμοκρασία να φτάνει έως τους 17 βαθμούς. Παρόμοιος είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη.

Από την Παρασκευή, όμως, ο καιρός καλυτερεύει. Στα δυτικά θα υπάρξουν κάποιες βροχές, ενώ ο καιρός στα ανατολικά θα είναι καλύτερος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και το Σάββατο θα φτάσει ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, από το απόγευμα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει και αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις. Η Ελλάδα επηρεάζεται από ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, που σχηματίζεται στην Ιταλία και θα «σκεπάσει» τη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία αναμένεται να κρατήσει έως τη Δευτέρα. Οι βροχές θα ξεκινήσουν από τα δυτικά. Έπειτα θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα, με τον μετεωρολόγο να τονίζει πως αναμένεται μεγάλος όγκος νερού, οπότε χρειάζεται προσοχή.

newsbeast.gr