Πρωτοπόρος ο Δήμος Ωρωπού στις υπηρεσίες πρόληψης μέσω του Κ.Ε.Π. Υγείας

Ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ Κ.Ε.Π.ΥΓΕΙΑΣ

Ο Δήμος Ωρωπού πρωτοπόρος στις υπηρεσίες πρόληψης μέσω του Κ.Ε.Π. Υγείας ανακοινώνει μία ακόμα υπηρεσία με ψυχολογικές, κοινωνικές και ψυχιατρικές υπηρεσίες σε ενήλικες.

Σε συνεργασία με τον οργανισμό «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» ο οποίος κατέχει ενεργητικό ρόλο στην παρέμβαση και ενημέρωση για την ψυχική υγεία και στη διαχείριση προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας.

Η Κινητή Μονάδα του οργανισμού «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» παρέχει ψυχολογικές, Κοινωνικές και Ψυχιατρικές υπηρεσίες σε:

Ενήλικες ασθενείς με ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Ενήλικες ασθενείς με διαταραχές συμπεριφοράς.

Ενήλικες ασθενείς με διαταραχές αυτιστικού τύπου.

Η θεραπευτική Ομάδα απαρτίζεται από Νοσηλεύτρια, Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό και Ψυχίατρο, ενώ η παροχή των υπηρεσιών όταν κρίνεται αναγκαίο θα γίνεται στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας του ατόμου.

Στόχος η βελτίωση της ψυχικής υγείας και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, λειτουργώντας προληπτικά στην υποτροπή και στον ψυχιατρικό εγκλεισμό, παρέχοντάς τους σωστή κατεύθυνση και κατάλληλη υποστήριξη, έτσι ώστε να μπορούν να εναρμονιστούν με τους ρυθμούς της κοινωνικής πραγματικότητας αποφεύγοντας την κοινωνική απομόνωση.

Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στο ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων επί της οδού Μαρμαρά 33, κάθε Τρίτη και ώρες 10:30 με 13:30.

Οι συναντήσεις θα είναι εξατομικευμένες, θα γίνονται κατόπιν ραντεβού απ΄ ευθείας από τον ενδιαφερόμενο στο τηλέφωνο 6949-07.70.05 και θα τηρούνται αυστηρά όλα πρωτόκολλα υγειονομικά και GDPR.

Εναλλακτικά για πληροφορίες και παραπομπές μέσω του Δήμου μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 22950-35169.