Πρωτοχρονιάτικη κοπή πίτας των Συλλόγων Κρητών και Ποντίων του Δήμου Ωρωπού

Πρωτοχρονιάτικη κοπή πίτας των Συλλόγων Κρητών «Η Κρήτη» και Ποντίων «Ο Εύξεινος Πόντος» του Δήμου Ωρωπού

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και τη διοργάνωση του ετήσιου χορού, πραγματοποίησε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Κρητών «Η Κρήτη» του Δήμου Ωρωπού.

Ήταν μια εξαιρετική, ζεστή εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε σε γνωστό κοσμικό κέντρο της περιοχής, όπου παρευρέθηκε πλήθος κόσμου για να τιμήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Μπαφάκη.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι από, σχεδόν, όλους τους συλλόγους του Δήμου Ωρωπού, οι οποίοι απόλαυσαν την φιλοξενία των ανθρώπων του συλλόγου, το μουσικό πρόγραμμα με χορούς από την Μεγαλόνησο.

Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Δάβρης και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ κ. Στέφανος Δάβρης οι οποίοι μετέφεραν τις ευχές του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, ο οποίος δεν παρέστη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ευγενίου εκ Τραπεζούντας, ο Σύλλογος Ποντίων των Νέων Παλατιών «Ο Εύξεινος Πόντος», πραγματοποίησε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντας στους κεντρικούς δρόμους του οικισμού.

  

Στη συνέχεια, στα γραφεία του Συλλόγου Ποντίων, έγινε η παραδοσιακή κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην οποία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέργιος Γκικάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ κ. Στέφανος Δάβρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σταύρου Γιάννης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέων Παλατίων κ. Καζαμίας Θεοφάνης, καθώς και Πρόεδροι Τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου μας.

Κατά την κοπή της πίτας, παραδοσιακά όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, ο κόσμος κατέκλυσε την αίθουσα του Συλλόγου από νωρίς, αναγνωρίζοντας την έντονη δραστηριότητα των μελών, αλλά και την μεγάλη πρόσφορα του στα πολιτιστικά, και όχι μόνο, δρώμενα του Δήμου μας. 

  

Ο Δήμαρχος Ωρωπού, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, εξήρε τη διαχρονική προσφορά του Συλλόγου των Ποντίων στην τοπική κοινωνία, διατηρώντας την ιστορική μνήμη και παράδοση αλλά και συνεισφέροντας για μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης.

Ο κ. Θ. Ρούσσης, επίσης, ευχήθηκε στα μέλη του Συλλόγου και σε όλους τους παρισταμένους, υγεία, αλληλεγγύη, ειρήνη και γαλήνη σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, για την νέα χρονιά.

  

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πολυχρόνης Λεμονίδης, με το απαράμιλλο ποντιακό χιούμορ που τον διακρίνει, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, και ευχήθηκε σε όλους, στην ποντιακή διάλεκτο, καλή χρονιά και υγεία.

    

Από το γραφείο Τύπου

του Δήμου Ωρωπού