Πρόγραμμα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης μαθητών για το περιβάλλον

 

    Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ωρωπού καλεί τους μαθητές να συμμετάσχουν με ιδέες και προτάσεις τους στο πρόγραμμα «Φροντίζω το σχολείο μου, φροντίζω την πόλη μου».

    Το πρόγραμμα στοχεύει να ευαισθητοποιήσει και να καλλιεργήσει την οικολογική συνείδηση των παιδιών έτσι ώστε να συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην προσπάθεια αναβάθμισης του σχολικού και αστικού περιβάλλοντος. Οι μαθητές που θα λάβουν μέρος είναι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και καλούνται σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς να καταγράψουν τα προβλήματα που υποβαθμίζουν το σχολείο και τη γειτονιά τους. Οι προτάσεις αλλά και οι λύσεις που θα κατατεθούν έως τις 20 Μαΐου 2015 θα αξιολογηθούν από το Ν.Π.Δ.Δ. το οποίο θα επιβραβεύσει τους μαθητές για την διάθεση συμμετοχής τους προσπαθώντας να υλοποιήσει όσα επισημάνουν.

    Πρόκειται για μια πολύ καλή κίνηση με σκοπό έναν περιβάλλοντα χώρο καλύτερο, πιο όμορφο, υγιή και αξιοπρεπή που θα δημιουργηθεί με γνώμονα τις απόψεις, τις ευαισθησίες και τις ανάγκες των μαθητών.