Πρόκληση το «προοδευτικό μέτωπο-συμμαχία» του ΣΥΡΙΖΑ στον Ωρωπό

 

Εν όψει των εκλογών του Μάϊου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εμφανίσει ένα δήθεν «προοδευτικό» πρόσωπο, αυτό που αποκαλεί «προοδευτικό μέτωπο-συμμαχία» ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό.

Αποτελεί μεγάλη πρόκληση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε με τον ακροδεξιό-εθνικιστή Καμμένο.

Αποτελεί μεγάλη πρόκληση καθώς με ευθύνη του εδώ και μία τετραετία συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα είναι στο σπίτι του.

Αποτελεί μεγάλη πρόκληση όταν φωτογραφίζονται Υπουργοί και Βουλευτές του μαζί με τους εγκληματίες ναζιστές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στον Ωρωπό χτίζει το ίδιο «προοδευτικό μέτωπο-συμμαχία» βάζοντας τον υποψήφιο δήμαρχο του το 2014 και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του να συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια μαζί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μαζί με ρατσιστικά-ξενοφοβικά στοιχεία και φασιστοειδή.

Η εκδήλωση που διοργάνωσε στις φυλακές του Ωρωπού αποτελεί ντροπή γιατί προσβάλει την μνήμη χιλιάδων αγωνιστών, με την ιδεολογία των οποίων καμία σχέση δεν έχει  ενώ καπηλεύεται τον αγώνα και την δράση τους.

Όσον αφορά το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στον Ωρωπό που τονίζει μεταξύ άλλων «… και εσύ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς…», αξίζει ο λαός μας να θυμηθεί το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ-Ε.Ε. που μακελεύουν τους λαούς της περιοχής μας με την στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης. Αξίζει θυμηθεί τον Άραξο και τα ΝΑΤΟικά πυρηνικά, την Ανδραβίδα, το Άκτιο και την Αλεξανδρούπολη, την Σούδα και την Μόρια.

Αξίζει να μην ξεχάσει ο λαός μας τα μνημόνια που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, τις περικοπές των συντάξεων, το «τσάκισμα» εργατικών δικαιωμάτων, την ένταση της καταστολής απέναντι στο εργατικό κίνημα, τα νοσοκομεία που δεν υπάρχουν ούτε γάζες.

Αξίζει να μην ξεχάσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερασπιστής της Ε.Ε., που έχει επίσημη πολιτική την εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού, που απαγορεύει την δράση και σύμβολα κομμουνιστικών κομμάτων σε χώρες της Ευρώπης, ενώ παράλληλα αθωώνει και αξιοποιεί σε στελεχικές θέσεις συνεργάτες των ΝΑΖΙ. Που στηρίζει πραξικοπήματα (Ουκρανία), ενισχύει την καταστολή και προετοιμάζει πλήθος πολεμικών επιχειρήσεων δημιουργώντας «ποτάμια» μεταναστών και προσφύγων.

Μόνο η μεγάλη, αποφασιστική ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ μπορεί να δώσει αποφασιστικό χτύπημα στο φασισμό, στην ακροδεξιά, γκρεμίζοντας τη Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση και να βάλει φρένο στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς που μετατρέπουν την χώρα μας σε κράτος-ορμητήριο για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή μας.

Μπροστά στις κάλπες για την Ευρωβουλή, τις περιφέρειες, τους δήμους, τις βουλευτικές εκλογές – όποτε αυτές και αν γίνουν – αυτό θα πρέπει να είναι βασικό κριτήριο για το λαό μας, για την νεολαία μας σήμερα, κάθε προοδευτικού, κάθε αριστερού, γενικότερα κάθε ανθρώπου καλής θέλησης στον τόπο.

Απρίλιος 2019,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com