Πρόστιμο 150 ευρώ για όσους δεν περάσουν από ΚΤΕΟ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015

27.12.2015

Μαζί με τους φόρους, αλλά και τα Τέλη Κυκλοφορίας, οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πρέπει να σπεύσουν στα ΚΤΕΟ έως τις 31 Δεκεμβρίου, διαφορετικά θα επιβαρυνθούν με 150 ευρώ πρόστιμο όσων τα ΙΧ πρέπει να περάσουν από έλεγχο, αλλά οι ιδιοκτήτες τους το ανελήσουν.

Σύμφωνα με την κοινή Υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, μετά τη λήξη της προθεσμίας θα επιβάλλεται πρόστιμο σε όσους εντοπίζονται μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων να μην έχουν περάσει από τον τεχνικό έλεγχο το όχημά τους για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.

Η απόφαση προβλέπει ότι το πρόστιμο δεν θα επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των εγγεγραμμένων στην Ελλάδα οχημάτων για τα οποία έως και ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του ν. 4336/2015, δηλαδή έως και την 14η Σεπτεμβρίου 2015, θα έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών από την καταληκτική ημερομηνία διενέργειας τεχνικού ελέγχου, εφόσον προσκομίσουν αυτά σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια περιοδικού ελέγχου μέχρι και τις 31.12.2015.

Πιο συγκεκριμένα, η ΚΥΑ δίνει μια τελευταία ευκαιρία στους ιδιοκτήτες οχημάτων να γλιτώσουν το πρόστιμο, περιγράφει τη διαδικασία ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό των παραβατών και προαναγγέλλει τις πρώτες ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις τον Φεβρουάριο, που θα αναρτηθούν στην ενότητα «προσωποποιημένη πληροφόρηση» του Taxisnet και θα εισπραχθούν, εφόσον δεν πληρωθούν, με τις διαδικασίες του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Επί της ουσίας αυτό μεταφράζεται από τη μια σε πρόστιμο 150 ευρώ και από την άλλη ότι η ενδεχόμενη ληξιπρόθεσμη οφειλή θα μπορεί να είναι οτ έναυσμα για κατασχέσεις ή και τυχόν απώλεια ρύθμισης