Πρύτανης ΕΚΠΑ: Δεν νομίζω να εξαφανιστεί τελείως ο κορονοϊός, ελπίδα μας η αύξηση της θερμοκρασίας και οι έξοδοί μας

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθ, Δημόπουλος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στους παράγοντες που θα αποδειχθούν κρίσιμοι για μία πιθανή πλήρη ύφεση του νέου κορονοϊού.

Ο κ. Δημόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» ανέφερε αρχικά ότι «ο κορονοϊός θα συμπεριφερθεί όπως και οι άλλοι κορονοϊοί και όπως αναφέρθηκε και από τον κ. Τσιόδρα μπορεί να έχουμε 20- 30 % επίπτωση της αύξησης της θερμοκρασίας και μιας σχετικής υγρασίας υγρασίας στην μετάδοση του ιού. Αυτό σε συνδυασμό με τα μέτρα με το ότι θα είμαστε περισσότερο έξω. Είναι πιθανό να οδηγήσει σε μια πιθανή πλήρη ύφεση.

Ενώ συμπλήρωσε ότι: «Δεν νομίζω να εξαφανιστεί τελείως. Είναι πιθανό να ακολουθήσει αυτό με την γρίπη»». «Η κοινή γρίπη τους θερινούς μήνες δεν εξαφανίζεται απλά η μεταδοτικότητα τους είναι πολύ χαμηλή. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους κορωνοιους.Τα ξαδερφάκια του SARS COV2 είναι οι ιοί που προκαλούν αυτό το κρυολόγημα και το ίδιο μπορεί να συμβεί και με αυτόν τον ιό και να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά αυτής της εποχικότητας», όπως πρόσθεσε ο ίδιος.

Για το γενικό lockdown ο κ. Δημόπουλο, «για να συμβεί ένα γενικό lockdown θα πρέπει να υπάρχει μια γενικευμένη διασπορά η οποία για να μην δημιουργηθεί θα πρέπει να μην τηρούνται τα μέτρα. Ωστόσο, αυτό θα φανεί σε 15 ημέρες».

Τέλος ο πρύτανης του ΕΚΠΑ για τα μέτρα στις διακοπές και τις παραλίες είπε ότι «η θάλασσα είναι ασφαλής, η πισίνα το ίδιο. Παίρνουμε μέτρα στην παραλία, στα εστιατόρια, στα ξενοδοχεία κλπ αλλάζει τελείως ο τρόπος που κινούμαστε και ζούμε».

newsbeast.gr