Πρ. Παυλόπουλος  προς Ολάντ: Η σκληρή δημοσιονομική πολιτική δεν οδηγεί πουθενά

23.10.2015

 

 

Επισημαίνοντας στην προσφώνηση του το φλέγον ζήτημα της διευθέτησης του δημόσιου χρέους και του τερματισμού της πολιτικής λιτότητας υποδέχθηκε ο ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλος τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Τα σημαντικά σημεία που έθιξε ο ΠτΔ ήταν σχετικά  με την συνέπεια που πρέπει να δείξει ο Ελληνικός λαός απέναντι στις υποχρεώσεις του, προκειμένου να μείνει στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια. Παράλληλα όμως επισήμανε ότι, εν συνεχεία, οι εταίροι και δανειστές μας θα πρέπει να προβούν σε ορισμένες αναγκαίες διορθώσεις, ενόψει της απόλυτης συνέπειας που θα δείξει η Ελλάδα.

 

Συγκεκριμένα είπε: «Ιδίως, αναφορικά με την βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, καθώς και με την ως σήμερα ακολουθούμενη πολιτική λιτότητας. Οι διορθώσεις αυτές είναι τόσο περισσότερο επιβεβλημένες, όσο δεν αφορούν μόνον την Ελλάδα. Διότι η ως σήμερα πορεία της Ευρωζώνης αποδεικνύει ότι η άνευ όρων πολιτική αυστηρής λιτότητας και σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν οδηγεί νομοτελειακώς στην αναπτυξιακή προοπτική, την οποία τόσον έχει ανάγκη η Ευρωζώνη και, εν τέλει, η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της», υπογράμισε ο κ. Πρ. Παυλόπουλος.

 

Τόνισε επίσης ότι η ουσιαστική ανάπτυξη, αυτή που συμβαδίζει με τις αρχές του καπιταλιστικού συστήματος, είναι αποδεκτή και υλοποιήσιμη  μόνο στην περίπτωση που η αντίστοιχη οικονομική και νομισματική πολιτική υπηρετεί τον Άνθρωπο. Ο ΠτΔ στάθηκε ιδιαίτερα στον παράγοντα Άνθρωπο υπογραμμίζοντας πως οι κατάλληλες συνθήκες που πρέπει να δημιουργηθούν οφείλουν να είναι βασισμένες στην αξία του Ανθρώπου και στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, υπό όρους Κοινωνικού Κράτους Δικαίου και, άρα, Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

 

Παράλληλα, σε ειδική τελετή εκτυλίχτηκε αμφότερη παρασημοφόρηση. Ο κ. Πρ. Παυλόπουλος απένειμε στον Φρανσουά Ολάντ την υπέρτατη τιμητική διάκριση του Ελληνικού Κράτους που απονέμεται μόνο σε αρχηγούς Κρατών, τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος. Ο Γάλλος Πρόεδρος με τη σειρά του απένειμε στον Έλληνα ΠτΔ τον Μεγαλόσταυρο της Λεγεώνας της Τιμής.

ΠτΔ Ολαντ