Πυκνώνουν τα αγροτικά μπλόκα σε Μικροθήβες και Ορχομενό

24.1.2016

Οι αγρότες κυκλώνουν την κυβέρνηση και πυκνώνουν τη συμμετοχή τους στις Μικροθήβες με νέες ενισχύσεις τρακτέρ και γεωργικών μηχανημάτων που καταφθάνουν στο μπλοκ από τις περιοχές του Αλμυρού και του Πηλίου, ενώ απέκλεισαν το τελωνείο Ορμένιο.

Ο πρωθυπουργός αφήνει να διαρρεύσει ότι θα συναντηθεί με τους αγρότες οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα. Ο όποιος διάλογος θα ξεκινήσει μετά την Τρίτη αφού θα έχει προηγηθεί η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

Μικροθήβες

Στο μπλοκ των Μικροθηβών βρίσκονται (κατ’ εκτιμήσεις) περισσότερα από 650 τρακτέρ, παρατεταγμένα στις άκρες του αυτοκινητόδρομου Αθήνας- Θεσσαλονίκης.

Άλλα τρακτέρ είναι τοποθετημένα κάθετα πάνω στο οδόστρωμα, στο ύψος της αερογέφυρας, και έχουν αποκλείσει την εθνική οδό με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να εκτρέπονται από την αστυνομία σε παρακαμπτήριους ή μέσω Βόλου.

Στον οδικό κόμβο του Βελεστίνου, γίνεται νέα εκτροπή των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Βόλου- Λάρισας μέχρι τον κόμβο του Πλατυκάμπου, λόγω του αγροτικού μπλόκου της Νίκαιας, όπου ο αυτοκινητόδρομος είναι κλειστός από την περασμένη Πέμπτη.

Στο Ορμένιο

Στον αποκλεισμό του τελωνείου του Ορμενίου προχωρούν και σήμερα οι αγρότες στον βόρειο Έβρο, με τα αγροτικά μηχανήματα να διακόπτουν την κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Ριζίων – Καστανέων Ορεστιάδας, στη γέφυρα.

Ο αποκλεισμός θα πραγματοποιηθεί από τις 11.00 το πρωί έως και τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις 4.00 έως τις 6.00 το απόγευμα.

Όσον αφορά στο τελωνείο των Κήπων, οι αγρότες αποφάσισαν για σήμερα να μην υπάρξει κινητοποίηση, λόγω των προγραμματισμένων δράσεων στην περιοχή για το μεταναστευτικό.