Πυρά Βενιζέλου κατά Γεννηματά: Στη ΝΔ με σέβονται περισσότερο από το ΚΙΝΑΛ

Επίθεση κατά της Φώφης Γεννηματά για την απόφασή της να μην τον τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ.

Ο Ευ. Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι «είμαι θύμα μιας σκοπιμότητας που εκφράζει προσωπικά η κ. Γεννηματά».

«Επλήγη βαθύτατα η Δημοκρατική Παράταξη και ελπίζω αυτή η βλάβη να μην είναι ανεπανόρθωτη. Με αυτό που συμβαίνει στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ βοηθάμε τη Νέα Δημοκρατία», τόνισε.

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι: «Αφού κάναμε μια χαλαρή και φιλική συζήτηση για τα αποτελέσματα, μου είπε ότι έχει τρία δεδομένα μπροστά της: Έχουμε διαφορές στην πολιτική αντίληψη, ότι έχει σχηματίσει την άποψη ότι θέλω να παίξω έναν ευρύτερο ρόλο και ότι έχει δεσμευθεί σε άλλο πρόσωπο στην κορυφή του ψηφοδελτίου επικρατείας. Το ΚΙΝΑΛ έχει τα κριτήρια για να κάνει την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό του. Εγώ έχω δηλώσει δημοσίως προ έξι μηνών ότι δεν θα είμαι υποψήφιος με σταυρό και η κ. Γεννηματά έχει ενημερωθεί νωρίτερα για την επιλογή μου. Δεν υπάρχει προηγούμενο πρώην πρόεδρος κόμματος να παριστάνει τον πολιτευτή».

«Η κ. Γεννηματά μου ανακοίνωσε ότι έχει αποφασίσει για άλλο πρόσωπο αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτό. Μου είπε να μη σχετίζομαι με την παράταξη και μου είπε ότι έχουμε μεγάλες διαφορές.(…) Αν η κ. Γεννηματά μου έλεγε ότι δεν θέλει να είμαι στην επόμενη Βουλή αλλά να βοηθήσω τη Δημοκρατική Παράταξη, θα το δεχόμουν. Μου είπε όμως ότι έχουμε διαφωνία στη στρατηγική. Ότι εγώ δεν εκπέμπω το μήνυμα που θέλει. Είμαι εμπόδιο γιατί συμβολίζω τον αγώνα για τη διάσωση της χώρα. Συμβολίζω το επίτευγμα του 2014, τον αγώνα υπέρ της αλήθειας, της Δημοκρατίας, της Ευρώπης, των Θεσμών. Συμβολίζω την ανάδειξη των λαθών του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεταίρων του. Και η κ. Γεννηματά ήταν αναπληρώτρια υπουργός στη συγκυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου είχε πάρει την πρώτη πρωτοβουλία για συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ. (…) Τι είμαι εγώ;», υπογράμμισε.

«Ένας πολιτευτής; Τιμώ το βουλευτικό αξίωμα, δεν με ενδιαφέρει να είμαι εγώ βουλευτής. Το ερώτημα ήταν εάν εμένα ήθελε να με έχει στη Βουλή. Ήθελε να στείλει ένα μήνυμα. Το μήνυμα εστάλη, ότι αλλάζει το ΚΙΝΑΛ, ότι υπάρχει ένα ΚΙΝΑΛ χωρίς τον Βενιζέλο. Το επεισόδιο προκλήθηκε για να στείλει η κ. Γεννηματά ένα μήνυμα. Είμαι θύμα μιας σκοπιμότητας που εκφράζει προσωπικά η κ. Γεννηματά», συμπλήρωσε.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την Φ. Γεννηματα, ότι με την απόφασή της «επιχορηγεί τη ΝΔ και αυτό το άγχος να εκλεγεί ΝΔ αυτοδύναμη, καταστρέφει τον ιστορικό ρόλο της παράταξης. Αγωνίζομαι να μην είναι αυτοδύναμη η ΝΔ. Έπρεπε να υπάρχει εγγυητής, αντίβαρο, να συμβάλει κάποιος ώστε να εκπονηθεί μια εθνική στρατηγική, προοδευτική».

«Η κ. Γεννηματά αναγνώρισε ότι η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία και απέδωσε ρόλο στο ΚΙΝΑΛ αντιπολίτευσης, μιας αντιπολίτευσης ανταγωνιστικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Έγινε επιλογή αυτοχειριασμού της παράταξης. Την ώρα που δίνουμε τον αγώνα, με αυτά που συμβαίνουν στην Δικαιοσύνη. Η κ. Γεννηματά πήρε την πρωτοβουλία να με καλέσει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση, πήρε την πρωτοβουλία να ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Πάμε σε ένα αντιβενιζελικό ΚΙΝΑΛ», τόνισε και διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση κακού αποτελέσματος δεν θα θέσει θέμα ηγεσίας:

«Δεν θα θέσω θέμα ηγεσίας, είμαι αφοσιωμένος στα μεγάλα θέματα. Όλοι πρέπει να είμαστε στη μαρμίτα των κομματικών συσχετισμών; Οι αποχωρήσεις από το ΚΙΝΑΛ ήταν αυθόρμητες αντιδράσεις», κατέληξε.