Πυροβολισμοί σε εκκλησία στο Τέξας -Τουλάχιστον 27 νεκροί

Ένοπλος μπήκε σε εκκλησία στο Σάδερλαντ Σπρινγκς, στο νότιο Τέξας και άνοιξε πυρ, την ώρα της λειτουργίας.

Αστυνομικός, τον οποίο επικαλείται το BBC, δήλωσε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 27, ενώ αρκετοί ακόμη έχουν τραυματιστεί από τους πυροβολισμούς. Ανάμεσα στα θύματα είναι και μικρά παιδιά.

Ο δράστης έπεσε νεκρός, μετά από σύντομη καταδίωξη. Δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτοκτόνησε ή αν τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του σερίφη, Ρόμπερτ Μέρφι. Ακόμη δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το κίνητρο της αιματηρής επίθεσης.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε έναν άνδρα να εισβάλλει στην Πρώτη Εκκλησία των Βαπτιστών στο Σάδερλαντ Σπρινγκς και να αρχίζει να πυροβολεί κατά των πιστών. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, περίπου πενήντα άτομα βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Tραμπ: «Ο Θεός μαζί τους»

«O Θεός μαζί τους», σημειώνει ο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη αντίδρασή του μετά το νέο αιματοκύλισμα.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ πραγματοποιεί επίσημη δεκαήμερη επίσκεψη στις χώρες της Ασίας, ενώ βρίσκεται στην Ιαπωνία.

Στο πρώτο του Τweet επισήμανε πως από εκεί παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Παράλληλα ανακοίνωσε πως το FBI είναι επί ποδός και βρίσκεται στην περιοχή. Ο Ντόναλντ Τραμπ στο μήνυμά του ξεκινάει με την ευχή «ο Θεός να προστατεύσει τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί».

 Πηγή: iefimerida.gr