Πότε θα δοθεί η Β δόση του οικογενειακού επιδόματος ΟΓΑ και σε ποιους

Από τις 20 έως και τις 25 Ιουλίου αναμένεται να καταβληθεί η β΄δόση των οικογενειακών επιδομάτων σε όλους τους δικαιούχους του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (οικογενειακά επιδόματα) και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων – πολύτεκνων οικογενειών. Ταυτόχρονα, όπως έγινε γνωστό, με την ίδια απόφαση του ΟΓΑ, εγκρίνεται και η έκδοση χρηματικού εντάλματος πληρωμής όλων των εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Το συγκεκριμένο επίδομα θα λάβουν όσοι υπέβαλαν τις σχετικές αιτήσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου. Αναφορικά με τις  υπόλοιπες αιτήσεις για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος καθώς και για όσες υποβληθούν από 1 ιουλίου 2017 και μετά η επεξεργασία θα γίνει στη συνέχεια εν΄όψει της πληρωμής της δόσης του γ τριμήνου.

Αναλυτικά, οι αιτήσεις Α21 όσων υπεβλήθησαν μετά την 30η Ιουνίου 2017, και υποβάλλονται ακόμη και τώρα, θα επεξεργαστούν και θα ελεγχθούν σε δεύτερο χρόνο ενόψει της πληρωμής της επόμενης γ’ δόσης. Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΓΑ, έχουν γίνει 682.000 αιτήσεις Α21 σε σύνολο 750.000 δικαιούχων.

Στόχος του Οργανισμού είναι, μέχρι τις 12 Ιουλίου να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι ώστε να περατωθούν οι πληρωμές της β΄δόσης στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα.
Πώς θα δουν οι δικαιούχοι εάν εγκρίθηκε η αίτησή τους

Με την εφαρμογή ελέγχου του ΟΓΑ μπορούν οι αιτούντες που έχουν υποβάλλει Α21 να δουν τόσο εάν η αίτηση τους έχει ελεγχθεί από τις υπηρεσίες του Οργανισμού, όσο και αν έχει εγκριθεί ώστε να είναι στην λίστα με την επόμενη πληρωμή για το οικογενειακό επίδομα.

Για να μπουν στην εφαρμογή θα πρέπει οι αιτούντες να γνωρίζουν τον αριθμό της αίτησης ο οποίος είναι διαθέσιμος με τους κωδικούς taxisnet στο aade.gr. Παράλληλα θα χρειαστούν το ΑΜΚΑ τους και το ΑΦΜ τους.

Πώς μπορείτε τώρα να υποβάλλετε αίτηση Α21

Από την υπηρεσία του Gsis.gr μπορείτε να υποβάλλετε Αίτηση – Δήλωση (έντυπο Α21) για τη χορήγηση του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (οικογενειακά επιδόματα) και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων – πολύτεκνων οικογενειών.

Οι γονείς υποβάλλουν την αίτηση για τα εξαρτώμενα τέκνα τους και ο επίτροπος για τα τέκνα των οποίων έχει την επιμέλεια με δικαστική απόφαση.