Πότε θα παραδοθεί το νέο Σχολικό Συγκρότημα Ωρωπού-Στην τελική ευθεία η λειτουργία του

Με θέμα την ολοκλήρωση παράδοσης των νέων σχολείων του Ωρωπού, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών και των Διευθυντών των Σχολείων, στα γραφεία των Κτιριακών Υποδομών, (πρώην ΟΣΚ), μετά από πρόσκληση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Καραγιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε χθες 25 Μαΐου, συζητήθηκαν ο χρόνος παράδοσης των σχολείων, οι αρμοδιότητες και οι υποχρεώσεις του Δήμου και του παραχωρησιούχου, καθώς και ο τρόπος διαμόρφωσης των μεταξύ των σχέσεων για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Ένα εξαιρετικής σημασίας έργο είναι έτοιμο να παραδοθεί στους Δημότες Ωρωπού με τη μεταφορά του εξοπλισμού κατά τους θερινούς μήνες, θέτοντας ως στόχο η νέα σχολική χρονιά 2017-2018 να ξεκινήσει στο ολοκαίνουριο σχολικό συγκρότημα.

Τη διαχείριση του κτιρίου θα την έχει η παραχωρησιούχος εταιρεία, αναλαμβάνοντας τη φύλαξη, τη συντήρηση και την αποκατάσταση των ζημιών που τυχόν θα προκύψουν στο κτίριο. Από την πλευρά του Δήμου Ωρωπού, οι Σχολικές Επιτροπές θα πρέπει να ανταποκριθούν οικονομικά μόνο σε ό,τι αφορά στην πληρωμή πετρελαίου και λογαριασμών (ΔΕΗ,ΟΤΕ).

Αναμένουμε λοιπόν μέσα στο καλοκαίρι τη μεταφορά στα νέα σχολεία, με τους μαθητές να ετοιμάζουν την τσάντα τους αλλά και τη διάθεση τους, για το νέο σχολικό περιβάλλον που θα βρεθούν από την επόμενη σχολική χρονιά.