Π. Κελεσίδης: Από την απόρριψη στην καταξίωση “Το λιοντάρι του Θρύλου” (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Ανδρέα  Κάτσενου

Ο θρίαμβος και η καταξίωση νομοτελειακά περνάνε από την απόρριψη και την ταπείνωση. Την σκληρή δουλειά  και την προσήλωση στο  στόχο. Την υπομονή και την μοναξιά του πολεμιστή. Κάπως έτσι χτίζονται τα παραμύθια  και γράφονται οι ανθρώπινες ιστορίες. Κάπως έτσι απλοί άνθρωποι από το πουθενά γίνονται γνωστοί, πρωταγωνιστές και μένει το όνομά τους ανεξίτηλα γραμμένο στο χρόνο.

Ο Παναγιώτης Κελεσίδης, ένα παιδί από αγροτική οικογένεια, μετανάστης από τον Πόντο, γνώρισε την φτώχεια, την απαξίωση, την ταπείνωση αλλά μέσα στη ψυχή του έχτισε το στόχο της ζωής του. ΄Ήξερε τι ήθελε και, κυρίως, πως θα το κατακτήσει. Τα εμπόδια και η άρνηση της οικογένειας του ήταν η δύναμη του για το επόμενο βήμα.

Από τα χωράφια των Σερρών βρέθηκε στα 17 του στην Α΄ Εθνική “λιοντάρι” στην οικογένεια του  Πανσερραϊκού  κι από εκεί Θρύλος στο μεγάλο λιμάνι με την ερυθρόλευκη φανέλα του Ολυμπιακού να κατακτά τίτλους, την Εθνική και τα γήπεδα του κόσμου.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας βρέθηκε, την Κυριακή 7 Μαΐου, στο γήπεδο του Α.Ο. Συκαμίνου, όπου βραβεύτηκε για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο, με την ευκαιρία των εγκαινίων της πρώτης Σχολής Τερματοφυλάκων  σε ερασιτεχνικό σωματείο της Αττικής. Εκεί συγκλόνισε τους πάντες με το δικό του παραμύθι, τη δική του ζωή, τις αγωνίες του την απαξίωση που γνώρισε μέχρι να φτάσει στη δόξα. Να γίνει ίνδαλμα, το όνομά του, ιαχή στα στόματα χιλιάδων φιλάθλων κι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές -τερματοφύλακες του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας.

Σήμερα, ώριμος πιά στα 67 του, έγραψε τη δική του ιστορία σε ένα βιβλίο με τίτλο « Το λιοντάρι του Θρύλου», παρακαταθήκη σε όσους θέλουν να ακολουθήσουν το ποδόσφαιρο αλλά και σε όσους βάζουν στόχους στη ζωή τους.

Η αφήγηση της ζωής του στο βίντεο που ακολουθεί είναι όχι, απλώς, συγκλονιστική αλλά και καθηλωτική. Είναι το παραμύθι ενός ανθρώπου που ποτέ δεν το έβαλε κάτω ακόμα και όταν στα 29 του χρόνια αναγκάστηκε να σταματήσει άδοξα το ποδόσφαιρο μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό στους χιαστούς και δεν μπόρεσε ποτέ να ζήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Έφυγε όμως από τα γήπεδα έχοντας την αγάπη και το σεβασμό όλων των φιλάθλων όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά και των συναθλητών του, ακόμη και των αντιπάλων του, που υποκλίνονται στη προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε: Ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου παρέστησαν στα εγκαίνια της Σχολής Τερματοφυλάκων του Α.Ο. Συκαμίνου

Δείτε το βίντεο από τη βράβευση και την ομιλία του Π. Κελεσίδη