Π. Ρήγας: Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα του ασφαλιστικού

2.1.2016

Βέβαιος παρουσιάστηκε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα του ασφαλιστικού.

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με την απόρριψη των ελληνικών προτάσεων από τους Θεσμούς, ο κ. Ρήγας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω σε πολύ βασικά πράγματα τα οποία έχει οριοθετήσει.

«Άρα η μεταρρύθμιση θα είναι με κοινωνικό πρόσημο, θα υπάρχει δημοσιονομική διόρθωση με την εφαρμογή των νέων κανόνων και ενιαίων κανόνων που θα υπάρξουν στο νέο ασφαλιστικό και δεν θα υπάρξουν και οριζόντιες μειώσεις», επισήμανε, μιλώντας στο Mega, και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο πρόκειται να κατατεθεί την εβδομάδα που έρχεται και θα δοθεί και στους θεσμούς.

Παράλληλα, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εικάζει ότι δεν υπάρχει λόγος να απορρίψουν τις ελληνικές προτάσεις οι θεσμοί, από τη στιγμή που οι 12 προηγούμενες μειώσεις οι οποίες έγιναν έχουν φθάσει ουσιαστικά το 45% του ελληνικού πληθυσμού κάτω από όριο φτώχειας.

Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Επένδυση», η πρόταση για αναβολή στην ψήφιση του ασφαλιστικού έχει απορριφθεί από τους Θεσμούς, όπως και το ενδεχόμενο της  αύξησης των εργοδοτικών εισφορών και ο φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές.