Π. Σκουρλέτης: «Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι»

25.10.2015

Έκκληση για την προσέλκυση ξένων επενδυτών στη χώρα μας υπό τον όρο να σέβονται το περιβάλλον απήυθυνε  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξη του στη Realnews, λέγοντας πως «Οι ξένοι επενδυτές είναι καλοδεχούμενοι».

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «η χώρα προσφέρει αρκετές ευκαιρίες στην παρούσα συγκυρία» διαμηνύοντας πως «είμαστε μια χώρα ευρωπαϊκή με περιβαλλοντική προστασία και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους».

Περιγράφοντας τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, πέρα από την εφαρμογή του μνημονίου, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρεται στην προώθηση συγκεκριμένων αλλαγών στην οργάνωση και τη διοίκηση του δημοσίου τομέα, στη συγκρότηση ενός αξιόπιστου συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας, στην ενίσχυση του αυτόνομου μορφωτικού ρόλου του σχολείου, στον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την επιτάχυνση της διαδικασίας των αδειοδοτήσεων, στην ενίσχυση κοινωνικών συνεταιριστικών πρωτοβουλιών, καθώς επίσης και στην ολοκλήρωση του επανασχεδιασμού των προγραμμάτων για τους ανέργους.

Αναφέρεται επίσης στην προώθηση μιας ολοκληρωμένης ενεργειακής πολιτικής, ως εφαλτήριο για μια νέα αναπτυξιακή πορεία, στην επιτάχυνση της εκταμίευσης των πόρων του ΕΣΠΑ για την ενίσχυσης έργων και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Αναφερόμενος στην εικόνα που εμφανίζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ  ο κ. Σκουρλέτης υποστηρίζει πως «η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα των δύσκολων μέτρων», επισημαίνοντας πως δεν υπάρχουν πολιτικές προϋποθέσεις για αναδιάρθρωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

«Το μεν Ποτάμι αποδείχθηκε ένα κόμμα ‘επικοινωνιακός αφρός’, ανερμάτιστο και αβαθές με βαθιά συστημικό και συντηρητικό χαρακτήρα, παρά την προσπάθειά του να πλασαριστεί ως κάτι νέο. Το δε ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να παρακολουθεί τους προβληματισμούς της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας που παρουσιάζουν ενδιαφέρον» δηλώνει.