Π. Σκουρλέτης: Νωρίτερα οι εκλογές στην Τ.Α. με απλή αναλογική

Νωρίτερα και  πιθανότερα το φθινόπωρο του 2018 θα διενεργηθούν οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και βεβαίως με απλή αναλογική. Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών κ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας ,την Πέμπτη στην ΕΡΤ, καθώς και την πρόληψη 5000 χιλιάδων συμβασιούχων στην καθαριότητα των Δήμων.

Ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο για την απλή αναλογική και την αλλαγή ημερομηνίας των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι οι Εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αποσυνδεθούν  από τις Ευρωεκλογές «Θα γίνουν μερικούς μήνες νωρίτερα» είπε χαρακτηριστικά,

Με αυτή την ενέργεια η κυβέρνηση θέλει να παίξει ένα περίεργο χαρτί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς το νέο εκλογικό σύστημα θα την ευνοεί. Θέλει οι πολίτες να ξεθυμάνουν κατά της κυβέρνησης ώστε στις Ευρωεκλογές να μην υπάρξουν μεγάλες απώλειες κι αφετέρου να εισέλθουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να διευκολύνουν το έργο της κυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο.

Άλλωστε η διάρκεια θητείας των αιρετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν καθορίζεται από το Σύνταγμα ,άρα η κυβέρνηση μπορεί με νομοθετική πράξη να μεταβάλει κατά το δοκούν την διάρκεια της θητείας τους.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε την πρόσληψη 5000 συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ το επόμενο διάστημα υποστηρίζοντας ότι το σύνολο των συμβασιούχων στην καθαριότητα είναι 6100 και όχι 15χιλιάδες που λέει η ΠΟΕ ΟΤΑ. Σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον ,1100 συμβασιούχοι στον τομέα της καθαριότητας θα μείνουν εκτός νυμφώνος.