Ρέθυμνο: Ανατριχίλα και σοκ προκαλούν τα όσα περιέγραψε ο ιατροδικαστής για τη διπλή οικογενειακή τραγωδία

Αδερφός έπεσε νεκρός από το χέρι αδερφού – Γνωστά τα ψυχολογικά προβλήματα του 28χρονου, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα οδηγούσαν σε αυτή την τραγωδία …

Στην κλειστή κοινωνία του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στη γειτονιά της οικογένειας, τα προβλήματα του μεγάλου γιου ήταν γνωστά. Στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί, όμως το τελευταίο διάστημα έμενε στο οικογενειακό σπίτι, στα Μισίρια, με τους γονείς και το μικρότερο αδερφό του. Όλα ήταν υπό έλεγχο, ή τουλάχιστον έτσι … έδειχναν. Κι αυτό γιατί ο 28χρονος φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό δεν ήταν συνεπής στην φαρμακευτική του αγωγή, γεγονός που τον έφερνε συχνά αντιμέτωπο με τον 21χρονο αδερφό του.

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου χθες… Ο 21χρονος Τόλης ξεκουραζόταν, έχοντας επιστρέψει από ολιγοήμερο ταξίδι στη Θεσσαλονίκη. Ο 28χρονος Παναγιώτης βρήκε ευκαιρία και με ένα μαχαίρι έβαλε τέλος στη ζωή του αδερφού του. Ο πατέρας αντίκρισε το γιο του πλημμυρισμένο στο αίμα κι άρχισε να καλεί σε βοήθεια, απευθυνόμενος και στο ψητοπωλείο απέναντι από το σπίτι, όπου εργαζόταν μάλιστα ο Τόλης.

Αντιλαμβανόμενος την πράξη του, ο 28χρονος αμπαρώθηκε στην αποθήκη καταναλώνοντας οτιδήποτε δηλητηριώδες έβρισκε μπροστά του… φυτοφάρμακο, υγρά μπαταρίας, ποντικοφάρμακο…

Ο άτυχος άνδρας 21 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες είχε μόλις επιστρέψει από διακοπές στη Θεσσαλονίκη και θα επέστρεφε και στην εργασία του σε οβελιστήριο απέναντι από το σπίτι της οικογένειας. Τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti,  ο νεαρότερος γιος συζητούσε με τον πατέρα του για να κινηθεί διαδικασία αναγκαστικού εγκλεισμού σε ψυχιατρικό ίδρυμα του μεγαλύτερου αδελφού που είχε νοσηλευθεί και κατά το παρελθόν, αλλά αρνούνταν να λάβει την θεραπευτική αγωγή του. Εικάζεται ότι ο 27χρονος είχε αντιληφθεί, ότι θα κινούνταν αυτή η διαδικασία και προέβη στην απονενοημένη ενέργεια και διάβημα.

Η διπλή τραγωδία, με το θάνατο των δύο αδερφών, ξεκλήρισε την οικογένεια και αφήνει πολλά ερωτηματικά για το πως εκτραχύνθηκαν τα πράγματα και πως ένας νέος άνθρωπος, με γνωστά ψυχιατρικά προβλήματα τα οποία όμως κρατούσε υπό έλεγχο, βρέθηκε να σκοτώνει τον αδερφό του και κατόπιν να αυτοκτονεί.

Η ιατροδικαστική εξέταση

Ανατριχίλα και σοκ προκαλούν τα όσα περιέγραψε ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης, στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live, για την οικογενειακή τραγωδία στο Ρέθυμνο, με τον έναν αδερφό να μαχαιρώνει μέχρι θανάτου τον άλλον και στο τέλος να αυτοκτονεί με ποντικοφάρμακο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο μικρός αδερφός και θύμα της δολοφονικής επίθεσης, ξύπνησε ενώ τον μαχαίρωνε ο 28χρονος αδερφός του. Προσπάθησε απεγνωσμένα να σωθεί αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε… Ο αδερφοκτόνος, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, έριξε πάνω από 60 μαχαιριές στο κορμί του, μέχρι που το θύμα ξεψύχησε.

Συγκεκριμένα, ο ιατροδικαστής περιγράφει: «Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω σίγουρα είναι ότι ξύπνησε και αμύνθηκε. Βρήκαμε τα λεγόμενα τραύματα αμύνης στα άνω άκρα (χέρια). Αυτός που αποδέχεται επίθεση με μαχαίρι, βάζει τα χέρια του μπροστά να προστατευτεί και τραυματίζει τα άνω άκρα. Τα βρήκαμε αυτά και κάποια άλλα στοιχεία από τη νεκροτομή, που ξέρουμε ότι ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος και προέβαλε κάποια αντίσταση».

Για τον 28χρονο δράστη είπε:

«Εντάξει είχε κάποια θέματα ο Τάκης (μεγάλος αδερφός) αλλά ήτανε… δεν το περιμέναμε να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν το περιμέναμε… Παλαιότερα είχε νοσηλευτεί σε μια ψυχιατρική κλινική στη Θεσσαλονίκη. Μπορει κι αυτό να ήταν που τον… Το ότι είχεμε πάει διακοπές επτά μέρες τώρα στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να νόμιζε ότι πήγαμε για να τον βάλει πάλι μέσα και να του την έδωσε έτσι. Απλά υποτίθεται ότι ήταν σε καλύτερη κατάσταση τώρα.  Γιατί ο Τόλης τον κυνηγούσε για να πάρει τα χάπια. Στον Τόλη δεν έκανε βλακείες. Τον άκουγε… O Τάκης ήταν ένα δεκάχρονο παιδί σε σώμα 28χρονου».

Αργά το μεσημέρι, σε κλίμα οδύνης, έγινε η κηδεία των δύο αδερφών… Τραγικά πρόσωπα οι γονείς τους, που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν στα όσα έγιναν και μέσα σε λίγη ώρα, έχασαν και τα δύο αγόρια τους…

Πηγή: TATIANA live