Ρημάζουν οι ληστές τα σπίτια στο Δήμο Ωρωπού

9.2.2016

Θύματα ληστείας έπεσαν πολλοί κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού την Κυριακή, καθώς  «θέρισαν» οι κλοπές των σπιτιών από αγνώστους.

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου μεταξύ 14.00-17.00μ.μ., άγνωστοι εισέβαλαν σε σπίτια στο Χαλκούτσι, τα Πηγαδάκια, το Νέο Συκάμινο και στην ευρύτερη περιοχή, καταληστεύοντας τα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρία θύματος, όταν ενημέρωσε την αστυνομία για την ληστεία της οικείας του και ζήτησε την άμεση παρέμβαση της, η απάντηση ήταν «δεν έχουμε διαθέσιμο περιπολικό».

Οι κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ωρωπού δεν είναι πρωτοφανείς και τείνουν να γίνουν καθημερινή συνήθεια, οδηγώντας τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και πολλούς παραθεριστές που διατηρούν εκεί εξοχικές κατοικίες, στην ανασφάλεια και στον πανικό.

Το χρόνιο αυτό φαινόμενο δεν φαίνεται να αντιμετωπίζεται επαρκώς από τις αρμόδιες αρχές και ο τόπος παραμένει στο έλεος των ληστών.

Μήπως θα έπρεπε κάποια στιγμή να γίνει άμεση κινητοποίηση για την αντιμετώπιση τουλάχιστον αυτής της μορφής εγκληματικότητας στον Δήμο Ωρωπού, ή είναι ένα μείζον πρόβλημα που θα παραμείνει στην ιστορία του τόπου ως «άλυτο», όπως πολλά ακόμα;