Ρηξικέλευθος ο Γ. Κύρτσος για το μεταναστευτικό

 

19.10.2015

 

 

Το μεταναστευτικό αποτελεί την κύρια απειλή για την πολιτική σταθερότητα στις χώρες της Ευρώπης, καθώς μόνο το 2015 πέρασαν τα ευρωπαϊκά σύνορα περισσότεροι από επτακόσιες χιλιάδες πρόσφυγες, ενώ στη Τουρκία βρίσκονται ακόμη δύο εκατομμύρια και στο Λίβανο άλλες επτακόσιες πενήντα χιλιάδες οι οποίοι περιμένουν να περάσουν μέσω του Αιγαίου στην γηραιά ήπειρο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία φοβικών συνδρόμων στους πολίτες και την αύξηση των ακροδεξιών κομμάτων.

 

 

 

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ.  Κύρτσος εκφράζει την  έντονη ανησυχία για την ενίσχυση των ακροδεξιών κομμάτων σε χώρες της κεντρικής, βόρειας και ανατολικής Ευρώπης, λόγω του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος, ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες στην καγκελάριο της Γερμανίας, Α. Μέρκελ για τη στάση της.

 

 

 

 Μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM” ο κ. Κύρτσος επισημαίνει ότι η πολιτική που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα στο μεταναστευτικό επιφέρει αναταράξεις στους κόλπους της ΕΕ.

 

 

 

“Αυτή η πολιτική δεν περνάει. Θα φύγει η Πολωνία την άλλη εβδομάδα θα κερδίσουν οι δεξιοί ευρωσκεπτικιστές, στη Δανία και στη Φινλανδία ενισχύθηκαν οι ακροδεξιοί, στην Αυστρία στις περιφερειακές εκλογές πήρε 30% η ακροδεξιά,. Τι πάμε να κάνουμε; να διαλύσουμε την ΕΕ; Μας απασχολεί ο νότος, και αν κάνει αριστερή στροφή και δεν καταλαβαίνουμε ότι έχουν φύγει δεξιά και ακροδεξιά οι μισές χώρες στη βόρεια, κεντρική και ανατολική Ευρώπη;” αναρωτιέται και υπογραμμίζει ότι “σε όλη την κεντρική, τη βόρεια και την ανατολική Ευρώπη “θερίζουν” οι ακροδεξιοί και οι δεξιοί ευρωσκεπτικιστές με σημαία το μεταναστευτικό – προσφυγικό”.

 

 

 

Σύμφωνα με τον κ. Κύρτσο, αντιδράσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό της Γερμανίας και υπενθυμίζει ότι οι Βαυαροί της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης έχουν διαφωνήσει με την πολιτική της κ. Μέρκελ. Οι Σοσιαδημοκράτες που είναι κυβερνητικοί εταίροι, δεν θέλουν τα κέντρα hot spots στη Γερμανία για να μην υπάρχουν συνειρμοί.

 

 

 

Σχολιάζοντας τη διαφαινόμενη γερμανική στήριξη στην ενταξιακή διαπραγμάτευση της Τουρκίας, με αντάλλαγμα την ανάσχεση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, ο κ. Κύρτσος λέει ότι, τουλάχιστον μέχρι το 2019, δεν τίθεται θέμα ευρωπαϊκής διεύρυνσης και εκτιμά ότι η κ. Μέρκελ για λόγους τακτικής προσπαθεί να “δώσει κάτι στον Ερντογάν” για να κλείσει την “τρύπα” των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών.

 

 

 

Ο κ. Κύρτσος για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην Ελλάδα λέει ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα έπρεπε να συγκεντρώνονται σε δύο νησιά, σε απομακρυσμένες περιοχές όπου θα γίνεται η διαδικασία επιλογής, γεγονός που θα αναγκάσει τους διακινητές να αναζητήσουν άλλους προορισμούς.