Ρομπότ αντικαθιστά δεκάχρονη με καρκίνο

8.11.2015

Η τεχνολογία, αν και πολλές φορές έχει «κατηγορηθεί» για τις αρνητικές επιπτώσεις της, στην περίπτωση της Πέητον Γουόλτον φαίνεται σωτήρια, καθώς το δεκάχρονο κορίτσι που μόλις πριν πέντε μήνες διαγνώσθηκε με καρκίνο, καταφέρνει να μην μένει απομονωμένη από τις καθημερινές της δραστηριότητες με τη βοήθεια ενός ρομπότ που την αντικαθιστά, όπου εκείνη δεν μπορεί να βρίσκεται.

Συγκεκριμένα, μέσω μιας εφαρμογής στο τάμπλετ της, οδηγεί ένα ρομπότ το οποίο πηγαίνει όπου εκείνη δεν έχει την δυνατότητα να πάει. Σε λίγες μέρες πρόκειται να μπει σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης για να υποβληθεί σε θεραπεία πέντε εβδομάδων. Κατά το διάστημα αυτό μέσω του ρομπότ θα μπορεί να βρίσκεται στην τάξη της, να δηλώνει την παρουσία της, να παρακολουθεί τα μαθήματα της και να επικοινωνεί με τους φίλους της.

Όπως επισημαίνουν οι καθηγητές της «η Πέητον θα είναι εδώ μαζί μας και θα συμμετέχει στη σχολική της ζωή» και προσθέτουν «είναι πολύ σημαντικό που έχει αυτονομία στην εκπαίδευση της και δεν αφήνει τον καρκίνο να την απομονώσει.

Η ίδια η Πέητον και οι συμμαθητές της προσαρμόστηκαν γρήγορα στη νέα κατάσταση, καθώς ανήκουν στη γενιά της τεχνολογίας.

Το κόστος για το ρομπότ ήταν 3.000 δολάρια και οι συμμαθητές της έκαναν έρανο προκειμένου να έχουν την αγαπημένη τους Πέητον μαζί τους.