Ρωσία: Ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος με 675 παιδιά θύματα των ναζί

Ένας άγνωστος ομαδικός τάφος με 1.362 θύματα των Ναζί, συμπεριλαμβανομένων 675 παιδιών, ανακαλύφθηκε στη δυτική Ρωσία. Οι σκελετοί των αμάχων βρέθηκαν κοντά σε βάση που διατηρούσαν οι SS του Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τα θύματα, σχεδόν όλα χωρίς ορατά τραύματα, ήταν γυμνά και χωρίς παπούτσια όταν θάφτηκαν.

Πάνω από 50 σάκοι με ανθρώπινα λείψανα απομακρύνθηκαν από τον τάφο στο χωριό Novaya Burya, στην περιοχή Lomonosovsky. Σε αυτούς συγκεντρώθηκαν τα οστά από τουλάχιστον 415 θύματα, περισσότερα από τα οποία ήταν παιδιά.

Οι περισσότεροι από τους ενήλικες ήταν γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον τριών εγκύων. Δεν υπάρχουν τραύματα από πυροβολισμούς ενώ πολύ λίγα θύματα παρουσιάζουν σημάδια από χτυπήματα. Αναμένεται ότι θα βρεθούν περισσότεροι σκελετοί όταν συνεχιστεί η αναζήτηση μετά τον χειμώνα.

Η πρώτη ένδειξη για την ύπαρξη ομαδικού τάφου ήρθε πριν από ένα χρόνο, όταν ήρθαν στο “φως” τα λείψανα δύο ενηλίκων και ενός νεογέννητου παιδιού. Αμέσως μετά, ανακαλύφθηκαν άλλοι 20 σκελετοί.

fimotro