Ρόδος: Προσπάθησε να πουλήσει το 3 μηνών παιδί του έναντι 3.000 ευρώ

Στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα δικαστούν στις αρχές Φεβρουαρίου, δύο Ρομά, οι οποίοι πήραν κρυφά από την μητέρα τους ένα κοριτσάκι μόλις τριών μηνών προκειμένου να το πουλήσουν έναντι του ποσού των 3.000 ευρώ!

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στον καταυλισμό των αθίγγανων στο Καρακόνερο το 2010 και σύμφωνα με τη δικογραφία, δράστες θεωρούνται ο βιολογικός πατέρας και η γιαγιά του βρέφους, οι οποίοι σκόπευαν να πουλήσουν το μωρό σε Αλβανό, προκειμένου με τα χρήματα που θα λάμβαναν να αγοράσουν … αυτοκίνητο!

Ωστόσο τα σχέδια τους «χάλασε» η μητέρα του βρέφους, αθίγγανη, ηλικίας τότε μόλις 13 ετών, η οποία στις 11 Νοεμβρίου 2010 εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και κατήγγειλε τον μέλλοντα σύζυγο και την πεθερά της!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και ισχυρίστηκαν πως «πρόκειται περί παρεξήγησης» και ότι ουδέποτε έδιωξαν από το σπίτι την 13χρονη μητέρα. Αντίθετα ισχυρίστηκαν (πέφτοντας ωστόσο σε αντιφάσεις) ότι η ανήλικη επιχείρησε να χτυπήσει το μωρό που κρατούσε στην αγκαλιά της και τότε η γιαγιά της το πήρε για να το προστατεύσει μετά από υπόδειξη του γιου της!

Ο βιολογικός πατέρας του παιδιού και κατηγορούμενος όμως φέρεται να ισχυρίστηκε στον ανακριτή ότι η 13χρονη λογομαχούσε με την αδελφή του και τότε εκείνος φώναξε τη μητέρα του να πάρει το παιδί, ενώ επεσήμανε ότι την καταγγελία την έκανε για να εκδικηθεί την αδελφή του!

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μητέρα και γιος αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.Περαιτέρω εξηγήσεις και οι δύο κατηγορούμενοι θα δώσουν πλέον ενώπιον του δικαστηρίου όπου και βρεθούν για την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου από κερδοσκοπία.

news