Σάλος με λίστα παιχνιδιών σε νηπιαγωγείο – «Κορίτσια μόνο με…»

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες, με μία λίστα υλικών που ζητήθηκαν σε παιδάκια του νηπιαγωγείου την προηγούμενη εβδομάδα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στην οποία υπάρχουν ξεκάθαρα έμφυλες διακρίσεις.

Στη λίστα, που αναρτήθηκε στη σελίδα του Facebook «Όλα τα Παιχνίδια για Όλα τα Παιδιά», καλούνται τα αγόρια να φέρουν ένα παιχνίδι που τους αρέσει, ενώ για τα κορίτσια υπάρχουν οι εξής τρεις επιλογές: 1 σετ κουζινικά ή πλαστικά φρούτα ή ζωάκια. «Εμφυλος διαχωρισμός στα παιχνίδια. Σε λίστα υλικών για το νηπιαγωγείο: τα κορίτσια μπορούν να έχουν μόνον ”σετ κουζινικά, ή πλαστικά φρούτα, ή ζωάκια” και τα αγόρια “ότι τους αρέσει”», αναφέρει το σχόλιο της ανάρτησης.

Η λίστα -όπως αναφέρεται- προέρχεται από δημόσιο νηπιαγωγείο κοντά στην Καρδίτσα. Πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι κατέκριναν τη λίστα, ωστόσο, αλλά αρκετοί ήταν και αυτοί που έσπευσαν να… δικαιολογήσουν τη δασκάλα.

«Φυσικά, το πατριαρχικό πρότυπο το οποίο ακολουθεί η δασκάλα το περνάει στους μαθητές της γιατί έτσι πρέπει,το κορίτσι/γυναίκα να είναι δούλα να κάνει τις δουλειές του σπιτιού και να φροντίζει τα πάντα,και το αγόρι/άντρας ότι θέλει. Πφφφφ», γράφει κάποιος, ενώ ένας άλλος: «απαρχαιωμένες αντιλήψεις έχει ο/η συγγραφέας της λίστας». «Πόσο ρατσισμό διδάσκουμε? Υ.Γ. Είμαι εκπαιδευτικος», γράφει ένας άλλος.

«Πολύ απλά έτσι οργανώνει η δασκάλα την εισροή των παιχνιδιών έτσι ώστε να υπάρχει αναλογία βάσει παιδιών και σωστή κατανομή βάσει των ειδών….. Πολύ μεγάλη φαντασία έχουν κάποιοι!», τονίζει κάποιος άλλος.

altsantiri.gr