Σάλος με την «Ελλάδα 2021» που αποκάλεσε τον Καποδίστρια «δικτάτορα» -Τι απαντήσεις και εξηγήσεις δόθηκαν [βίντεο]

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει επίσημη ανάρτηση της «Ελλάδας 2021», επικεφαλής της οποίας είναι η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, σύμφωνα με την οποία ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας ήταν «δικτάτορας».

Επρόκειτο στην ουσία για tweets της Ελλάδας 2021, τα οποία παρέπεμπαν σε άρθρο του καθηγητή Αριστείδη Χατζή, μέλους της Επιτροπής, ο οποίος χαρακτήριζε τον Καποδίστρια δικτάτορα.

Αυτές ήταν οι αναφορές της Ελλάδας 2021:

 

Οι αντιδράσεις στα social media ήταν άμεσες και πολλοί διερωτήθηκαν αν οι απόψεις αυτές απηχούν και επίσημες απόψεις της Ελλάδας 2021. Ο καθηγητής Αριστείδης Χατζής, ο οποίος έγραψε και το σχετικό άρθρο, αναγκάστηκε να μιλήσει σε εκπομπή της ΕΡΤ και να δώσει εξηγήσεις για τα περί «δικτάτορα» Καποδίστρια. Ακούστε τις απαντήσεις που έδωσε:

Όπως φαίνεται και από τις αναρτήσεις του, ο καθηγητής κ. Χατζής χρησιμοποίησε χθες τον όρο «δεσποτεία» για τον Ιωάννη Καποδίστρια και όχι «δικτατορία»:

 

Η Ελλάδα 2021, μπροστά στον θόρυβο που ξεσήκωσαν οι απόψεις του καθηγητή Αριστείδη Χατζή, έδωσε απαντήσεις, αργά το βράδυ της Δευτέρας:

 

 

 

 

Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου πήρε θέση λέγοντας, ουσιαστικά, ότι τα περί «δικτάτορα» Καποδίστρια είναι μια από τις απόψεις που έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και ότι θα αναδειχθούν όλες, εν ευθέτω χρόνω.

«Οι μεγάλοι ηγήτορες της Επανάστασης του 1821, αυτής που, εν πολλοίς, προσδιόρισε αυτό που είμαστε σήμερα, έχουν πολλές πτυχές. Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» θα τις αναδείξει ΟΛΕΣ, αλλά όχι εν μια νυκτί. Υπομονή και επιμονή (στην ενημέρωση για το έργο μας)!», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr