Σήμανε κόκκινο στη Χίο – Γέμισαν τα hotspots πρόσφυγες

10.3.2016

Περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Χίο με το Κέντρο Καταγραφής στη ΒΙ.ΑΛ. να έχει γεμίσει, τη Σούδα να μη δέχεται άλλο κόσμο στις σκηνές του Δήμου Χίου και το άνοιγμα των Ταμπάκικων (εκτάκτως) να έχει γίνει ήδη από τις 23.00 το βράδυ προκειμένου εκεί να παραμείνουν όσοι πρόσφυγες φθάσουν τις πρωινές ώρες.

Οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες με τη βροχή να δημιουργεί μικρά προβλήματα, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκε έκτακτη επικοινωνία του Δημάρχου Χίου Μαν. Βουρνού με τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδ. Δρίτσα, αργά, χθες, το βράδυ, προκειμένου το υπουργείο να στείλει πλοίο στο νησί για να παραλάβει κόσμο, καθώς ολοένα και εγκλωβίζονται περισσότεροι μετανάστες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το πλοίο Tera Jet έφτασε ι στη Χίο το πρωί, χωρίς να έχει αποφασιστεί πόσους πρόσφυγες θα επιβιβάσει.

Όπως έγινε γνωστό, η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σήμερα και αφού προηγουμένως έχει μεσολαβήσει η μετακίνηση των προσφύγων από τα τουρκικά παράλια προς τη Χίο που συνεχίζεται παρά τις καιρικές συνθήκες αμείωτη. Τις τελευταίες ώρες περισσότεροι από 500 μετανάστες έφθασαν στις ακτές του νησιού και ο αριθμός ολοένα και βαίνει αυξανόμενος.