Σήμερα ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ

14.1.2016

Η ώρα της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων για τα φετινά Όσκαρ έφτασε. Σήμερα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφιοτήτων των 88ων Όσκαρ με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ενώ η βραδιά των απονομών ορίστηκε για τις 28 Φεβρουαρίου.

Μια πρώτη εικόνα των ταινιών που θα διεκδικήσουν τα χρυσά αγαλματάκια υπάρχει με βάση και τις Χρυσές Σφαίρες που έχουν απονεμηθεί. Η Επιστροφή με τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, το Spotlight, το Carol, αλλά και το Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής είναι μερικές από τις ταινίες που αναμένεται να διεκδικήσουν υποψηφιότητες. Δεν αποκλείεται να δούμε και εκπλήξεις.

Η Επιστροφή (The Revenant) του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου ήταν ο μεγάλος -και απρόσμενος- νικητής των Χρυσών Σφαιρών. Έχοντας αβαντάζ και στις τεχνικές κατηγορίες, η ταινία του μεξικάνου σκηνοθέτη που πέρυσι σάρωσε τα βραβεία με το Birdman, αναμένεται να συγκεντρώσει αρκετές υποψηφιότητες, ανάμεσά τους της Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και φυσικά Α Ανδρικού Ρόλου για τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο (ο οποίος θεωρείται φαβορί για το βραβείο).

Ωστόσο, η νίκη του δεν είναι καθόλου βέβαιη. Οι επιλογές του Hollywood Press Association που απονέμουν τις Χρυσές Σφαίρες δεν ταυτίζονται με εκείνες της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

To Carol θα λάβει πιθανότατα υποψηφιότητα για Καλύτερη Ταινία, ίσως και Α Γυναικείου Ρόλου (αναμένουμε να δούμε εάν θα είναι υποψήφια η Κέιτ Μπλάνσετ ή η Μπλάνσετ και η Ρούνι Μαρα ή εάν η Ρούνι Μάρα θα είναι υποψήφια για Β Γυναικείου Ρόλου). Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι ο Τοντ Χέινς θα είναι υποψήφιος για Όσκαρ Σκηνοθεσίας, καθώς δεν είναι υποψήφιος ούτε για βραβείο της Ένωσης Σκηνοθετών.

Στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας, πιθανότατα θα δούμε μεταξύ άλλων και το Spotlight, το Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής, Το Μεγάλο Σορτάρισμα, ενώ δεν αποκλείονται υποψηφιότητες για τα The Martian, Η Γέφυρα των Κατασκόπων. Παρά τη μεγάλη επιτυχία του νέου Star Wars, δεν είναι βέβαιο ότι Η Δύναμη Ξυπνάει θα λάβει κάποια υποψηφιότητα, καθώς φέτος την ανάγκη για μπλοκμπάστερ καλύπτει το Mad Max, ενώ δεν θα έπρεπε να θεωρείται απίθανη μία υποψηφιότητα για Τα Μυαλά Που Κουβαλάς και στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας.