Σήμερα ξεκινά ο έλεγχος του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης

Φτάνουν, σήμερα, στη Σκάλα Ωρωπού οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης όπου θα ξεκινήσουν έλεγχο  στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκάλας Ωρωπού, μετά από καταγγελία.

Οι ελεγκτές, θα πρέπει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα  και μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου να ελέγξουν :

  • Την έναρξη λειτουργία του Νομικού Προσώπου ,δηλαδή την διαπιστωτική πράξη εάν νομίμως δόθηκε
  • Τον προϋπολογισμό του 2015 που έγινε με στοιχεία του 2015
  • Την μη είσπραξη των καταβαλλομένων  των προστίμων.

Το σημαντικότερο  πρόβλημα είναι η μη είσπραξη των τελών και των προστίμων που έχουν επιβληθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ελεγχθούν όλες οι Διοικήσεις από το 2012 και μετά. Να σημειωθεί ότι εάν βρεθούν στοιχεία επιβαρυντικά για την μη είσπραξη των εσόδων αυτό έχει ποινικές ευθύνες, ενώ για τις δύο άλλες περιπτώσεις οι κυρώσεις είναι μόνο Διοικητικές.

Ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. κ. Γ. Δάβρης  δήλωσε, χθες, στην «Άποψη τώρ@» ότι το Νομικό Πρόσωπο έχει όλα τα στοιχεία έτοιμα στη διάθεση των Ελεγκτών, γιατί στόχος του Δ.Σ. είναι να λειτουργήσει εύρυθμα προς όφελος των δημοτών αλλά και των επιχειρηματιών της περιοχής.

Στη συνέχεια οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης θα συντάξουν το σχετικό πόρισμα και αναλόγως, από τα στοιχεία, θα κριθεί  και η νομιμότητα λειτουργίας ή όχι του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες υπάρχει το ενδεχόμενο οι ελεγκτές να ξεκινήσουν τον έλεγχο από την προσεχή Δευτέρα, καθώς η μοναδική υπάλληλος του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. έχει δηλώσει ασθένεια.