Σήμερα ο κοινοβουλευτικός έλεγχος για τον Πρωθυπουργό

30.10.2015

Την «ώρα του πρωθυπουργού» επαναφέρει  σήμερα στη Βουλή ο Αλ. Τσίπρας καθώς, όπως ενημέρωσε το Μαξίμου, θα προσέλθει για να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Αυτό σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός θα έχει συχνή Κοινοβουλευτική παρουσία κι έτσι θα αναβαθμιστεί και ο θεσμός.

Για σήμερα στις 10 το πρωί  είναι προγραμματισμένη η συζήτηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκου σχετικά με την προσφυγική- μεταναστευτική πολιτική της χώρας.

Ο κ. Κουμουτσάκος διαπίστωσε αρκετές ασάφειες στο κοινό ανακοινωθέν για αυτό προέβη στην  επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, την οποία κατέθεσε αμέσως μετά τη συμφωνία των ηγετών της Ε.Ε. κατά τη μίνι Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό.

Μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι το κείμενο αφήνει κενά κι ότι υπάρχουν πιθανόν πολλά σημεία που αφορούν την Ελλάδα και το ρόλο της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος, στο πλαίσιο της ΕΕ, που δεν ξεκαθαρίζονται.

Γι αυτό κάλεσε τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για τις θέσεις της χώρας μας στο ζήτημα του προσφυγικού και να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις σε εκείνα τα σημεία που αφήνουν σκιές.