Σήμερα στις 11π.μ. το μεγάλο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο

29.10.2015

Σήμερα Πέμπτη στις 11 το πρωί έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης  δίνουν ραντεβού σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο, μετά από τις αποφάσεις της συντονιστικής αγώνα των αγροτών της Κρήτης.

Γεωργοί και κτηνοτρόφοι από όλο το νησί, με αφετηρία το Παγκρήτιο Στάδιο, θα κινηθούν πιθανότατα προς την πλατεία Ελευθερίας, που παραδοσιακά «φιλοξενεί» τις μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών.

ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης και μέλος της συντονιστικής επιτροπής Πρίαμος Ιερωνυμάκης δηλώνει ότι «Ανάλογα με τον κόσμο που θα έχουμε, θα αποφασίσουμε τη μορφή και τη διάρκεια του συλλαλητηρίου» και προσθέτει «Το συλλαλητήριο έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα. Δεν είναι τουφεκιά στον αέρα. Θα υπάρξει συνέχεια σε συνεργασία με συναδέλφους μας από την υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι πολύ πιθανόν να συγκεντρωθούμε όλοι στην Αθήνα».

Η προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηρακλείου αναβάλλεται λόγω του συλλαλητηρίου. Στο πλευρό των αγροτών έχουν εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση και συμμετοχή  τους η Περιφέρεια Κρήτης, οι δήμοι του νησιού, τα εργατικά κέντρα, οι εμπορικοί σύλλογοι και διάφορες επαγγελματικές οργανώσεις.

Την ίδια στιγμή στην Κουλούρα οι αγρότες οργανώνονται συσπειρωμένοι αυξάνοντας διαρκώς το δυναμικό των τρακτέρ τους.