Σήμερα στις 6 μ.μ.το παναττικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

26.1.2016

Σήμερα στις 6 το απόγευμα,  την ώρα που είναι προγραμματισμένη η προ ημερησίας διάταξης στη Βουλή για το Ασφαλιστικό, το ΠΑΜΕ διοργανώνει παναττικό συλλαλητήριο.

Απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να διαδηλώσουν στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια, με αίτημα να αποσυρθεί ο νόμος – λαιμητόμος και οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης.

Στο συλλαλητήριο καλεί και η ΠΑΣΕΒΕ.

Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στις 5.30 μ.μ. στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Βάθης: Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο – Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα – Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Κάνιγγος: Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Επισιτισμός – Τουρισμός, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο, σωματεία από το χώρο της Υγείας, Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ – ΤΕΙ, Καλλιτέχνες, τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α’ Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών συνοικιών της Αθήνας, του Γαλατσίου, της Λαυρεωτικής και των Μεσογείων.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από το Νότιο Τομέα της Αττικής, τον Πειραιά και τις Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αττικής, Θριασίου – Μεγαρίδας και του Βόρειου Τομέα Αττικής.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την κλιμάκωση της πάλης

Σε ανακοίνωσή του για τα συλλαλητήρια που έγιναν το Σάββατο 23 Γενάρη  και την κλιμάκωση της πάλης, το ΠΑΜΕ σημειώνει τα εξής:

«Σε δεκάδες πόλεις σήμερα (σσ. το Σάββατο 23/1)  δόθηκε μαζική και αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση, στο κουαρτέτο των θεσμών, στη μεγαλοεργοδοσία με κεντρικό σύνθημα “Πάρτε πίσω το νόμο – λαιμητόμο” που διαλύει τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.

Σε κάθε κλάδο, κάθε χώρο, κάθε γειτονιά, κάθε στιγμή ενιαία εργαζόμενοι, νεολαία, λαϊκά στρώματα που πλήττονται, να κλιμακώσουν την πάλη τους, να απαντήσουν μαχητικά στην κυβερνητική προπαγάνδα εξαπάτησης του λαού!

Την Τρίτη 26 Γενάρη, μέρα συζήτησης για το Ασφαλιστικό στη Βουλή, πρέπει να μας βρουν ξανά απέναντί τους! Να στείλουμε μήνυμα με τους αγώνες μας, με την παρουσία μας, ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να φτάσει στη Βουλή!

Στις 4 Φλεβάρη μέρα πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας, να νεκρώσουν τα πάντα! Κανείς στη δουλειά, στα γραφεία, καμιά μηχανή να μην ξεκινήσει!

Ο αντιασφαλιστικός νόμος με οποιαδήποτε μορφή αποκτήσει, να μη φτάσει στη Βουλή. Να αποσυρθεί! Δε διορθώνεται, δεν παίρνει τροποποιήσεις, δεν φτιασιδώνεται, δεν αλλάζει.

Μόνο ανατρέπεται!

Ή τα κέρδη των μονοπωλίων ή οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες».