Σήμερα το μεσημέρι η συνάντηση Τσίπρα με Μητσοτάκη

19.1.2016

Επισήμως χαρακτηρίζονται ως εθιμοτυπικές αυτές οι συναντήσεις. Εν τούτοις πολλάκις πίσω από τις κλειστές πόρτες μετατρέπονται σε ουσίας πέραν από την καταρχήν αναγνωριστική μορφή τους.

Ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας  λίγο πριν πετάξει για το Νταβός και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κ. Μητσοτάκης θα έχουν το πρώτο τετ α τετ σήμερα το μεσημέρι στις 3 στο Μέγαρο  Μαξίμου για να ανταλλάξουν απόψεις για την πορεία της οικονομίας και φυσικά το ασφαλιστικό.

Από τη συνάντηση θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα και για τους δύο πολιτικούς άνδρες πριν την πρώτη επίσημη κόντρα τους στη Βουλή την επόμενη Πέμπτη κατά τη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό την οποία θα προκαλέσει η κυβέρνηση.

Από τη ΝΔ επαναλαμβάνουν ότι ο αρχηγός τους θα ακούσει τι έχει να του πει ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζουν όμως το περιεχόμενο ομιλίας Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τονίζοντας ότι συναίνεση α λα καρτ δεν πρόκειται να δοθεί.

Παράλληλα, «γαλάζιοι» παράγοντες επισημαίνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκφράσει την αγωνία του στον Αλέξη Τσίπρα για την πορεία της οικονομίας και θα ζητήσει εξηγήσεις σε σχέση με την πορεία της διαπραγμάτευσης και τις απαιτήσεις των δανειστών.

Ο κ. Μητσοτάκης τις προσεχείς μέρες θα έχει συνάντηση τόσο με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κα Φ. Γεννηματά την Πέμπτη, αλλά και με τον επικεφαλής του Ποταμιού κ. Στ. Θεοδωράκη την Παρασκευή για να ανταλλάξουν απόψεις για την πολιτική επικαιρότητα.