Σίγησε ο Κύδων Κρήτης

25.4.2016

Η κρίση χτυπά ανελέητα το κλάδου του Τύπου. Η ανεργία έχει φτάσει στο 47% και το μέλλον διαγράφεται αβέβαιο. Το ένα μετά το άλλο τα έντυπα κλείνουν, τα ραδιόφωνα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα. Το δε ασφαλιστικό νομοσχέδιο έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στον Τύπο.

Μετά από 23 χρόνια λειτουργίας, έκλεισε ένα από τα ιστορικότερα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια. Πρόκειται για το τηλεοπτικό κανάλι «Κύδων» της Κρήτης, το οποίο κατέβασε τους διακόπτες.

Το κανάλι ξεκίνησε να εκπέμπει το 1993 και ήταν από τους πρώτους καταγεγραμμένους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα, με ενημέρωση και ψυχαγωγία.

Όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αντιμετώπιζε για πολλά χρόνια οικονομικά προβλήματα, τα οποία όμως, ποτέ δεν είχαν σταθεί εμπόδιο για τη λειτουργία της.

Από το 2004 έως και τα τέλη του 2010, μπήκε στην ψηφιακή εποχή, αναβαθμίζοντας τον εξοπλισμό της και ταυτόχρονα και το τηλεοπτικό προϊόν που προσέφερε στο κοινό.

Η πρώτη απόφαση για το κλείσιμο ελήφθη σε ένα διοικητικό συμβούλιο που έγινε στα μέσα Μαρτίου και η οριστική απόφαση πάρθηκε στις 30 Μαρτίου.

Λίγες ημέρες μετά απολύθηκαν οι πρώτοι τέσσερις εργαζόμενοι, ωστόσο την τελευταία στιγμή, είχε διαρρεύσει πληροφορία που έκανε λόγο για ενδιαφερόμενο αγοραστή. Οι επαφές ναυάγησαν και την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησαν οι επόμενες απολύσεις με τις τελευταίες να αναμένονται να γίνουν εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.