Σαλάτα ψητών λαχανικών με μοτσαρέλα & σάλτσα βασιλικού από την Αργυρώ

Καλοκαιράκι, ζέστη, τι πιο ιδανικό από μια δροσιστική σαλάτα… εισαγωγής από Ιταλία που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.

Υλικά Συνταγής

  • 4 κόκκινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
  • 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
  • 4 μανιτάρια πλευρότους κομμένα στα τέσσερα
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες οριζόντιες
  • 200 γραμμ. μοτσαρέλα σε μπουκίτσες
  • Για το ντρέσινγκ βασιλικού
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 φλ. τσαγιού φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Αραδιάζουμε τις πιπεριές σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα με τη φλούδα προς τα πάνω και τις ψήνουμε σε καυτό γκριλ μέχρι να μαυρίσουν απ’ έξω.
  2. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη ώστε να ιδρώσουν και να ξεφλουδίζονται πιο εύκολα.
  3. Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 200οC σε προθερμασμένο φούρνο για 15΄.
  4. Εν τω μεταξύ χτυπάμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ να γίνουν σαν κρέμα.
  5. Ισομοιράζουμε λίγο απ’ όλα τα λαχανικά σε 4 πιάτα. Σκορπίζουμε από πάνω μπουκίτσες Dirollo μοτσαρέλα και περιχύνουμε κάθε πιάτο με ντρέσινγκ βασιλικού.

argiro.gr