Καλοκαιράκι, ζέστη, τι πιο ιδανικό από μια δροσιστική σαλάτα… εισαγωγής από Ιταλία που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.
Υλικά Συνταγής
- 4 κόκκινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
- 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
- 4 μανιτάρια πλευρότους κομμένα στα τέσσερα
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες οριζόντιες
- 200 γραμμ. μοτσαρέλα σε μπουκίτσες
- Για το ντρέσινγκ βασιλικού
- 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 φλ. τσαγιού φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
- 1 κ.σ. νερό
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Αραδιάζουμε τις πιπεριές σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα με τη φλούδα προς τα πάνω και τις ψήνουμε σε καυτό γκριλ μέχρι να μαυρίσουν απ’ έξω.
- Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη ώστε να ιδρώσουν και να ξεφλουδίζονται πιο εύκολα.
- Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 200οC σε προθερμασμένο φούρνο για 15΄.
- Εν τω μεταξύ χτυπάμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ να γίνουν σαν κρέμα.
- Ισομοιράζουμε λίγο απ’ όλα τα λαχανικά σε 4 πιάτα. Σκορπίζουμε από πάνω μπουκίτσες Dirollo μοτσαρέλα και περιχύνουμε κάθε πιάτο με ντρέσινγκ βασιλικού.
argiro.gr