Σαν τα βασανιστήρια της CIA οι μέθοδοι ΤΡΟΙΚΑ επισημαίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης

 

Σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, παρομοίασε τις μεθόδους της ΤΡΟΙΚΑΣ με τα βασανιστήρια της CIA  και συγκεκριμένα με τον εικονικό πνιγμό.

Χαρακτηριστική είναι η παραστατική περιγραφή στην συνέντευξη του με τη δήλωση:  «Λίγο πριν την ανακοπή μας επιτρέπουν να πάρουμε μερικές ανάσες. Στη συνέχεια μάς σπρώχνουν και πάλι κάτω από το νερό και ξανά από την αρχή».

Αναγνωρίζοντας ότι πολλοί αξιωματούχοι της ΤΡΟΙΚΑ είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι, ο Γιάνης Βαρουφάκης επισήμανε ότι το έργο τους μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Την σκέψη του αυτή παραλήρησε με το γεγονός ότι και στη CIA υπήρχαν πολλοί καλοί άνθρωποι που στήριξαν όμως τον εικονικό πνιγμό ενάντια στη θέληση τους καθώς βρέθηκαν απέναντι σε ένα τεράστιο ηθικό δίλημμα.

Επισήμανε πως όλοι γνωρίζουν ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο αν δεν γίνει νέα συμφωνία, προσθέτοντας ότι αν και η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τη λέξη «κούρεμα», επί της ουσίας αυτό θα ήταν καλύτερο και πιο ευνοϊκό για τους πιστωτές από μια παράταση του δανεισμού.