Σαρωτικός «Δαίδαλος»: Στα λευκά από το χαλάζι Φθιώτιδα, Κατάκολο και Μαραθώνας [εικόνες]

ΒΓΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΑ

Το βαρομετρικό χαμηλό «Δαίδαλος» συνεχίζει να πλήττει τη χώρα ακόμα και με ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Φθιώτιδα, στο Κατάκολο Ηλείας και στον Μαραθώνα.

Σε όλες τις παραπάνω περιοχές σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις. Ειδικά στη Φθιώτιδα ήταν τόσο έντονη, που χρειάστηκαν εκχιονιστικά για να καθαρίσουν τους δρόμους, ενώ το λιμάνι στο Κατάκολο ήταν λευκό από το χαλάζι.

Βγήκαν τα εκχιονιστικά στη Φθιώτιδα

Στη Φθιώτιδα, τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9:30 μ.μ. την Τρίτη, στην περιοχή του δήμου Λοκρών και συγκεκριμένα μεταξύ Λιβανατών και Αρκίτσας, όπου η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στην εθνική οδό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport, στο 155ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού ακινητοποιήθηκαν οχήματα, ανάμεσά τους και νταλίκες, ενώ η Τροχαία προσπαθούσε να προειδοποιήσει τους οδηγούς που θα χρησιμοποιούσαν την οδό. Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε τεχνική ανάσχεση της κυκλοφορίας, ενώ η κυκλοφορία μέχρι τα μεσάνυχτα δεν είχε αποκατασταθεί πλήρως.

Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν και στην περιοχή του Μαρτίνου και της Λάρυμνας, χωρίς ωστόσο να έχουν καταγραφεί προβλήματα.

«Χιονισμένο» έμοιαζε το Κατάκολο Ηλείας

Ο «Δαίδαλος» χτύπησε στο πέρασμά του και το Κατάκολο Ηλείας, όπου το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση στο λιμάνι και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που, όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες, το οδόστρωμα καλύφθηκε ολοκληρωτικά!

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί στην περιοχή πολύ ισχυρή χαλαζόπτωση, ενώ καταγράφηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Το ilialive δημοσιεύει εικόνες από τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή του Κατάκολου.

Πηγή:  iefimerida.gr