ΣΒΑΚ: Ο Δήμος Ωρωπού αλλάζει, η νοοτροπία της Δημοτικής Αρχής δεν αλλάζει

Το κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής Ωρωπού για την πραγματοποίηση της πρώτης δημόσιας διαβούλευσης, σχετικά με την εκπόνηση μελέτης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), παρατηρούμε, για μια ακόμα φορά, ότι έγινε με δοξασίες προς το πρόσωπο του Δημάρχου κ. Γ. Γιασημάκη και προς τη Δημοτική του Αρχή, πραγματικά για κάτι με το οποίο δεν έχουν καν ασχοληθεί, και στο οποίο είναι εντελώς αμέτοχοι!ΣΒΑΚ: Ο Δήμος Ωρωπού αλλάζει, η νοοτροπία της Δημοτικής Αρχής δεν αλλάζει.

Ένα ακόμα σπουδαίο έργο πνοής, που αλλάξει το Δήμο Ωρωπού και θέτει τις βάσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των Δημοτών μας, το οποίο ξεκίνησε και ενέταξε η Δημοτική Αρχή του κ. Θωμά Ρούσση από το 2016, γίνεται και αυτό αντικείμενο προς θρέψη της ματαιοδοξίας των νέων διοικούντων, οι οποίοι ανενδοίαστα, το οικειοποιούνται και το διαφημίζουν περίτρανα, χωρίς καν να αναφέρουν ποιος το ξεκίνησε και το προχώρησε σε σημείο, ώστε να είναι ώριμο και έτοιμο για παρουσιαστεί.

Ένα έργο, το οποίο, όταν ήταν στη θέση της Αντιπολίτευσης, όχι μόνο δεν το ψήφισαν – όταν ήρθε σαν θέμα, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Νοεμβρίου 2016, όσο και στην Οικονομική Επιτροπή της 11ης Δεκεμβρίου 2018 – , αλλά προτίμησαν επιδεικτικά να απέχουν και από τη συζήτηση του θέματος.

Το ΣΒΑΚ είναι ένα Σχέδιο Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αστική κινητικότητα, που εστιάζει περισσότερο στις ανάγκες της «λειτουργικής πόλης» και της ενδοχώρας, με σχεδιασμό που περιλαμβάνει περισσότερο πράσινο και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα βιώσιμο σύστημα μετακινήσεων, με την παροχή υψηλής ποιότητας μεταφορών, δίνοντας έμφαση στο περπάτημα, το ποδήλατο και τη δημόσια συγκοινωνία, διαμέσου και εντός της αστικής περιοχής.

Η παράταξή μας, κοιτώντας μπροστά, όπως στήριξε επί πέντε χρόνια, ως Δημοτική Αρχή αυτόν τον ζωτικής σημασίας για το Δήμο Ωρωπού Σχεδιασμό, θα συνεχίσει να οραματίζεται το μέλλον του και να στέκεται αρωγός σε αυτό. Ακόμα και όταν κανείς από τη νέα διοίκηση που πανηγυρίζει, δεν της αναγνωρίζει την προσπάθεια και την επιτυχία της για την ένταξη στο ΣΒΑΚ, το οποίο, όπως και σωρεία άλλων έργων, δε στήριξε.

Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πήραν το θάρρος και προχώρησαν στην υλοποίηση των ονείρων τους, και όχι σε αυτούς που στάθηκαν εφιάλτες για την πραγματοποίησή τους.

Από το Γραφείο του Συνδυασμού

«Πρώτα Ο Δημότης»

Παρακάτω οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής: