ΣΕΗ: Δεν σταματούν οι καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου-22 από αυτές αφορούν μόνο ένα πρόσωπο

Δεν έχουν τελειωμό οι καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος γνωστοποίησε ότι επί καθημερινής βάσεως καταφθάνουν στο Σωματείο με αμείωτους ρυθμούς.

«Υπάρχουν καταγγελίες που έρχονται καθημερινά. Το πειθαρχικό συμβούλιο είναι ανοιχτό» ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο Σπύρος Μπιμπίλας, ενώ πρόσθεσε: «Υπάρχουν γενικά διαμαρτυρίες για κακότροπη συμπεριφορά», με το Σωματείο και το Πειθαρχικό του Συμβούλιο «να συγκεντρώνει όλες τις καταγγελίες και να τις παραδίδει στη Δικαιοσύνη».

«Μπορεί να μην είναι όλες οι πράξεις αξιόποινες» είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ο οποίος τόνισε πως παρά τον μεγάλο αριθμό καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας υπάρχει ακόμη φόβος και δισταγμός στο να καταγγελθούν αυτά τα περιστατικά..

«Υπάρχει ακόμη και τώρα ταμπού, η αίσθηση ότι αν κάποιος πει κατά μπορεί να χάσει τη δουλειά του. Προσπαθούμε να διώξουμε τον φόβο από τους συναδέλφους μας» είπε, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

22 καταγγελίες μόνο για ένα ηθοποιό

Την ίδια ώρα τις 22 έχουν φτάσει οι καταγγελίες στο ΣΕΗ για τον ηθοποιό-σκηνοθέτη που παρενόχλησε σεξουαλικά την Τζένη Μπότση και την Αγγελική Λάμπρη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πειθαρχικού του ΣΕΗ, Πασχάλη Τσαρούχα, η επίσκεψή του στον εισαγγελέα, ήταν μόνο η αρχή και πως όταν το Πειθαρχικό κρίνει ότι μια υπόθεση αφορά τον εισαγγελέα, θα πηγαίνει κατευθείαν στα χέρια του.

Σχετικά με την υπόθεση του ηθοποιού, που κατήγγειλαν Λάμπρη-Μπότση, οι γυναίκες που υπογράφουν την καταγγελία στο ΣΕΗ για σεξουαλική παρενόχληση είναι 22 στο σύνολο.

Οι περισσότερες από τις γυναίκες αυτές είναι μέλη του ΣΕΗ ενώ ο καταγγελλόμενος δεν είναι, επομένως η απόφαση του Σωματείου θα είναι για τυπικούς λόγους και για την ηθική ικανοποίηση των γυναικών αυτών.