Σεισμός στην Αλβανία: Ζημιές σε πάνω από 100 σπίτια -Τέσσερις τραυματίες

Τραυματισμούς ανθρώπων και σοβαρές ζημιές σε, τουλάχιστον, 100 κατοικίες προκάλεσε το μπαράζ σεισμών που έπληξαν το Σάββατο τη νοτιοανατολική Αλβανία.

Οι έξι σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν σε διάστημα δύο ωρών, με τον ισχυρότερο σεισμό να έχει μέγεθος 5,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός των 5,3 Ρίχτερ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγινε αισθητός στην Ελλάδα και κυρίως στη δυτική Μακεδονία και την Ηπειρο.

Στην Αλβανία, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την κατάρρευση τοίχων, οροφών και σοβάδων σε σπίτια και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης Κόρτσε στην ανατολική Αλβανία, τόνισε το υπουργείο Αμυνας.

«Ηταν 06:30 το πρωί, όταν βγήκα έξω να αρμέξω τις αγελάδες όταν χτύπησε ο σεισμός. Ξύπνησα τα παιδιά μου και τρέξαμε όλοι έξω», είπε ο 60χρονος Πίτριτ, από το χωριό Φλοκ το επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων στο πρακτορείο Reuters. Μέρος της οροφής του σπιτιού του Πίτριτ κατέρρευσε, ενώ περίπου 70 σπίτια υπέστησαν ζημιές στο Φλοκ και το γειτονικό χωριό Ντβοράν, σύμφωνα με το αλβανικό υπουργείο Άμυνας.

Δεκάδες οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Μισά από τα 100 σπίτια που υπέστησαν ζημιές ήταν εγκαταλελειμμένες παλιές κατασκευές, σύμφωνα με το υπουργείο. Στρατιώτες έστησαν στρατιωτικές σκηνές στο χωριό, καθώς 50 οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους υπό τον φόβο μετασεισμών.

Το επίκεντρο του πρώτου σεισμού ήταν 15χλμ νοτιοανατολικά της πόλης Κόρτσε, με βάθος 14χλμ και ακολουθήθηκε από έναν μετασεισμό επτά λεπτά αργότερα, αυτός με βάθος 18χλμ σε μια περιοχή στα σύνορα με την Ελλάδα και την Βόρεια Μακεδονία.

Μικρότερης κλίμακας σεισμικές δονήσεις έπληξαν το Κόρτσε και το Αργυρόκαστρο.
Πηγή: iefimerida.gr