Σενάρια των ξένων ΜΜΕ για προκήρυξη εκλογών στην Ελλάδα

Σενάρια πρόωρων εκλογών εξυφαίνονται από μεγάλα Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία, ότι πρόκειται να προκηρύξει αύριο ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πρακτορείου Reuters, η Ελληνική Κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών κατά την αυριανή συζήτηση στη Βουλή όπου αιφνιδίως ανακοινώθηκε ότι θα παραστεί και θα απαντήσει ο Πρωθυπουργός σε ερώτηση του Προέδρου κ. Βασίλη Λεβέντη με θέμα την υγεία.

Είναι γεγονός ότι η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει αποτύχει να ολοκληρώσει την Β΄ Αξιολόγηση και βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Οι ελπίδες πλέον εναποτίθενται στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 7 Απριλίου.

Όμως με ανακοίνωση της η Ε.Ε. για πρώτη φορά ζητά στο Eurogroup της 7ης Απριλίου να συζητηθεί το θέμα της μείωσης των συντάξεων, κάτι το οποίο ζητούσε το ΔΝΤ. Παράλληλα απορρίπτει τα αντίμετρα λέγοντας ότι η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για τους κατώτερους φτωχούς πολίτες και αναπτυξιακά. Ενώ τα εργασιακά, σύμφωνα με δήλωση της Υπουργού Εργασίας κ. Αχτσιόγλου, η Ελληνική Κυβέρνηση θέλει να τα μεταθέσει για επόμενη αξιολόγηση.

Ο Υπουργός Οικονομικός κ. Τσακαλώτος επιχείρησε να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κλείσιμο της Β΄ Αξιολόγησης αναμένεται να επιφέρει νέο πακέτο μέτρων ύψους 3,6 δις ευρώ.

Την ίδια ώρα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Β. Σόιμπλε, δεν δείχνει να στηρίζει την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για νέο δάνειο ύψους 3 δις ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα, καθώς δεν ξεκαθαρίζει εάν το ποσό του δανείου θα προστεθεί στο Δημόσιο Χρέος, λέγοντας ότι «Είναι μια απόφαση που αφορά την Ελληνική Κυβέρνηση».

Πάντως πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν ότι θέμα προκήρυξης εκλογών δεν τίθεται και καλεί τα ξένα Ειδησεογραφικά Πρακτορεία να είναι περισσότερο επιφυλακτικά σε τέτοιου είδους δημοσιεύματα, καθώς η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη.