Σε απέραντη χωματερή μετατρέπεται η Αττική εν αναμονή καύσωνα από την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Σε ανοιχτές χωματερές από τόνους σκουπιδιών που σχηματίζουν βουνά μετατρέπεται η Αττική , και μάλιστα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά, σε γειτονιές και τουριστικά σημεία, ενώ ο πρώτος καύσωνας βρίσκεται προ των πυλών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Δήμους πραγματοποιεί, σήμερα, νέα 24ώρη πανελλαδική απεργία, με συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΠΟΕ – ΟΤΑ και, κυρίως, των συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, με καταλήψεις στα αμαξοστάσια των Δήμων, κάτι που κάνει αδύνατη την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Τέσσερις μέρες αργότερα, η κατάσταση με τα σκουπίδια έχει γίνει αφόρητη, με τους όγκους των σκουπιδιών να ξεχειλίζουν τους κάδους σε όλη τη χώρα.

Το πρόβλημα των 6500 συμβασιούχων των Δήμων που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας είναι ότι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους λόγω της μη ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας τους.

Μετά την κατάληψη που έκαναν τη Δευτέρα στο γραφείο του Πάνο Σκουρλέτη στο υπουργείο Εσωτερικών, ακολούθησε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, μία μέρα αργότερα, η οποία όμως απέβη άκαρπη κι έτσι οι κινητοποιήσεις κλιμακώθηκαν με την κατάληψη των αμαξοστασίων.

Η τελική μορφή των κινητοποιήσεων, πάντως, καθώς και η συνέχισή τους, που θεωρείται σχεδόν βέβαιη, θα αποφασιστεί στη σημερινή απογευματινή συνεδρίαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ.