Σε απεργιακό κλοιό όλη η χώρα την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου

2.12.2015

Με νέα 24ωρη απεργία απαντούν τα συνδικάτα στην ψήφιση του προϋπολογισμού, αλλά και των αλλαγών στο Ασφαλιστικό. Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαθμώνος στις 11.00π.μ.

Ανάλογη κινητοποίηση θα γίνει και από το ΠΑΜΕ, με κεντρική συγκέντρωση στην Πλατεία Ομονοίας στις 10.00π.μ. Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σημάνουν Γενικό Πανελλαδικό-Πανεργατικό ξεσηκωμό.

 Στάση εργασίας στις 3 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι σε όλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ξεκινώντας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστικό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΣΕ και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κινηθούν με προσωπικό ασφαλείας.

Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή 78Ν “ΚΤΕΛ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ” θα λειτουργήσει κανονικά από τις 10.10 έως τις 6.25 το πρωί. Επίσης θα κινηθεί ένα ειδικά διασκευασμένο λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ στην πρωινή και ένα στην απογευματινή βάρδια.

Στην απεργία της ΑΔΕΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η ΟΛΜΕ, ενώ παράλληλα απεργούν η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στην κινητοποίηση της Πέμπτης θα συμμετάσχει και η ΠΝΟ, δένοντας τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, μετά την απεργία της 2ας Δεκεμβρίου, θα συμμετάσχουν και στην απεργιακή κινητοποίηση της 3ης Δεκεμβρίου, ενώ οι δικηγόροι της Αθήνας κήρυξαν αποχή, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις αλλαγές στο ασφαλιστικό και στην επικείμενη εφαρμογή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφέρεται: 

«Μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και έπειτα από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν.

» Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Γενικής απεργίας για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 και έπεται συνέχεια άμεσα με δεδομένο το γεγονός ότι επιχειρείται και προωθείται και το γκρέμισμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

» Η συνέχιση από την κυβέρνηση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, με την εφαρμογή ενός νέου εκρηκτικού μείγματος φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και διάλυσης της εναπομείνασας οικονομίας, οδηγεί σε μια τιμωρητική λιτότητα που δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη.

» Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής.»

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σημάνουν γενικό πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό.

«Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολουμένους και τους φτωχούς αγρότες σε κοινό αγώνα για να αποτρέψουμε το προμελετημένο έγκλημα που σχεδιάζουν κεφάλαιο-κυβέρνηση-ΕΕ εις βάρος της κοινωνικής ασφάλισης.

» Τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλέμπορων υγείας ακονίζουν τα νύχια τους.

» Καμιά συναίνεση στη σφαγή. Ξεσηκωμός τώρα για: Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, να μην περάσουν οι νέες θηλιές στη ζωή της εργατικής οικογένειας, να πούμε όχι στον νέο κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει νέα βάρη και μέτρα σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, νέες άγριες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, κέρδη και προνόμια για τους λίγους.»