Σε γοργούς ρυθμούς οι εσωκομματικές διεργασίες στη Ν.Δ. – Τον Απρίλιο το Συνέδριο του Κόμματος

1.2.2016

Του Ανδρέα Κάτσενου

Μετά την εκλογή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ως νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, σειρά έχουν οι εσωκομματικές διεργασίες για την ανάδειξη των αιρετών μελών των οργάνων Περιφερειακής Οργάνωσης του κόμματος και η διεξαγωγή του τακτικού συνεδρίου.

Ήδη έχουν ξεκινήσει με γοργούς ρυθμούς οι αλλαγές στην Κεντρική Διοίκηση με τη στελέχωση των τμημάτων του κόμματος με νέα πρόσωπα και συνεχίζεται με την τοποθέτηση των νέων Περιφερειαρχών και Τομεαρχών του κόμματος. Είχε προηγηθεί η Κοινοβουλευτική ανασυγκρότηση σε επίπεδο εκπροσώπησης στη Βουλή.

Στη Συγγρού προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς στην ολοκλήρωση των εσωκομματικών αναγκαίων εκλογών για την ανάδειξη των νέων αιρετών μελών των οργάνων της Περιφερειακής Οργάνωσης αλλά και στη διενέργεια του τακτικού συνεδρίου, ώστε το κόμμα να επικαιροποιήσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα και να είναι καθόλα έτοιμο ακόμη και σε περίπτωση εκλογικού αιφνιδιασμού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή πιθανής καταψήφισης  της κυβέρνησης εξαιτίας των νομοσχεδίων που πρόκειται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τους επόμενους δύο η τρεις μήνες ή ακόμη και αποτυχίας να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τακτικό Συνέδριο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει οριστεί για το διάστημα 15,16 και 17 Απριλίου, πιθανότατα στην Αθήνα, δεδομένου ότι τα οικονομικά είναι εξαιρετικά περιορισμένα.

Πριν όμως το Συνέδριο θα προηγηθεί, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, από τη Συγγρού μια περίοδος όπου θα ανοίξουν οι κατάλογοι για την εγγραφή ή την επανεγγραφή όσων επιθυμούν. στο πλαίσιο της διεύρυνσης του κόμματος στη βάση.

Θα ακολουθήσουν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων αιρετών μελών της Περιφερειακής Οργάνωσης στις Δημοτικές Επιτροπές, καθώς και τις ΝΟΔΕ. με την εκλογή των νέων προέδρων.

Παράλληλα θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών συνέδρων για το τακτικό συνέδριο.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Γραμματείας κ. Αν. Παπαμιμίκος, με τον Αναπληρωτή κ. Λ. Αυγενάκη, οι οποίοι είναι οι καθ ύλην αρμόδιοι, εντός του πρώτου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου θα αποστείλουν στις ΝΟΔΕ την σχετική εγκύκλιο με το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των διαδικασιών με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε να προλάβουν τις ημερομηνίες.