Σε διορθωτικό ανασχηματισμό προχωράει ο Πρωθυπουργός

Προ των πυλών βρίσκεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος για τις αντικαταστάσεις που πρέπει να γίνουν.

Το κλίμα στο Μαξίμου είναι εξαιρετικά άσχημο μετά τις  απομακρύνσεις του κ. Παπαδημητρίου και της συζύγου του κας Ρ. Αντωνοπούλου οι οποίοι παρά την οικονομική άνεση που διαθέτουν, έπαιρναν, σε περιόδους οικονομικής κρίσης, επίδομα ενοικίου για διαμέρισμα στο Κολωνάκι.

Οι προβληματισμοί του πρωθυπουργού είναι στο εάν θα πρέπει, στη παρούσα φάση, απλώς, να πληρωθούν οι κενές υπουργικές θέσεις η θα πρέπει ο ανασχηματισμός να είναι ευρύτερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες αποκλείεται ένας δομικός ανασχηματισμός, στην παρούσα συγκυρία, καθώς  «τρέχουν» πολλά και σημαντικά θέματα όπως η τέταρτη αξιολόγηση με τους δανειστές και κρίσιμα εθνικά θέματα.

Το πιο πιθανό είναι ο κ. Τσίπρας να προχωρήσει σε ένα διορθωτικό όσο και στοχευμένο ανασχηματισμό που θα δώσει μεγαλύτερη δυναμική στο κυβερνητικό σχήμα και βελτιώσει την εικόνα κάποιων υπουργείων που εμφανίζουν καθυστερήσεις στο έργο τους.

Τα ονόματα που ακούγονται και θεωρείται ότι είναι στις σκέψεις του Πρωθυπουργού είναι αρχικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί ως πιθανοί αντικαταστάτες του είναι ο κ. Βίτσας, ο κ. Τόσκας και μιας γυναίκας υποστρατήγου. Αυτά τα τρία ονόματα πιθανότατα δεν θα προχωρήσουν, καθώς έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικοί στα παρόντα πόστα τους.

Για τη θέση του κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος παραιτήθηκε, δύο είναι τα φαβορί, οι υφιστάμενοι του στο υπουργείο μέχρι τώρα, ο κ. Χαρίτσης και ο κ. Πιτσιόρλας. Εκτός κι αν ο τελευταίος πληρώσει τις δηλώσεις του για την υπόθεση της NOVARTIS.

Να σημειώσουμε ότι ήδη ‘εχουν δημιουργηθεί δύο κενές υπουργικές θέσεις από την απομάκρυνση της κας. Αντωνοπούλου, αλλά και του κ. Ζουράρι που άφησε κενή τη θέση του ως υφυπουργός Παιδείας

.Δύο ακόμα πρόσωπα παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Πρόκειται για την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει προβληματισμός για την αποτελεσματικότητα της και ενδεχομένως να υπάρξει και εκεί μια αλλαγή.

Επίσης, υπήρχε θέμα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, αλλά δεν υπήρξαν μεγάλα προβλήματα με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, οπότε θεωρείται δύσκολο να προχωρήσει η αντικατάσταση του.