Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός ζωγραφικής “Μένουμε Σπίτι” της ΔΗΚΕΤ

Ο διαγωνισμός ζωγραφικής «Μένουμε Σπίτι» βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη από τις πρώτες μέρες οι μικροί μας φίλοι άρχισαν να στέλνουν τις γεμάτες χρώματα και έμπνευση ζωγραφιές τους.

Σε συνέχεια των εκπαιδευτικών της δράσεων η ΔΗ.Κ.Ε.Τ. σε συνεργασία με τα εικαστικά τμήματα των δωρεάν καλλιτεχνικών προγραμμάτων της, προσκαλούν τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Τανάγρας, να αποτυπώσουν μέσα από το δικό τους μάτι δημιουργικά το «Μένουμε Σπίτι», ζωγραφίζοντας και αναπτύσσοντας την φαντασία τους.
Ο διαγωνισμός ζωγραφικής έχει ως στόχο την δημιουργική απασχόληση των παιδιών καθώς επίσης και το πώς αντιλαμβάνονται αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση μέσα από την παιδική τους αθωότητα.
Οι μικροί καλλιτέχνες μπορούν να ζωγραφίσουν τα ατομικά μέτρα υγιεινής προστασίας που έχουν λάβει όλο αυτό το διάστημα ως όπλα τους απέναντι στον κορονοϊό, πώς περνούν μένοντας σπίτι με τις οικογένειές τους ή και τα κατοικίδιά τους, πώς φαντάζονται την επόμενη μέρα στο σχολείο (στην τάξη, στο θρανίο τους, με τους συμμαθητές τους στο διάλειμμα), ποια μέτρα θα λάβουν ώστε να είναι πιο υπεύθυνοι απέναντι στον διπλανό τους και γενικά την εμπειρία τους μέσα από όλη αυτή την κρίση, τις ανησυχίες και τις ελπίδες τους.
Μετά την λήξη του διαγωνισμού θα αναρτηθούν στην ομάδα της ΔΗ.Κ.Ε.Τ. όλα τα έργα των παιδιών.

Οδηγίες :
Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να φωτογραφίσουν είτε να σκανάρουν και να στείλουν τις δημιουργίες των παιδιών τους μέχρι και την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση diket_eikastika@tanagra.gr
ή στην σελίδα της ΔΗΚΕΤ Δήμου Τανάγρας με ονοματεπώνυμο, ηλικία και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν στην ομάδα της ΔΗ.Κ.Ε.Τ. με νεότερη ανακοίνωση.

Οι ζωγραφιές θα αξιολογηθούν από τους εκπαιδευτές των εικαστικών μαθημάτων της ΔΗ.Κ.Ε.Τ. και θα απονεμηθούν στο σύνολο 6 βραβεία-tablet, 2 ανά κατηγορία.
-2 tablet στην κατηγορία Προνήπιο-Νήπιο
-2 tablet στην κατηγορία Ά – ‘Γ Δημοτικού
-2 tablet στην κατηγορία ‘Δ – ‘ΣΤ Δημοτικού

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν e-mail στη διεύθυνση diket_eikastika@tanagra.gr ή στην σελίδα της ΔΗ.Κ.Ε.Τ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο