Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός αποχιονισμού τόσο στο Δήμο Ωρωπού, όσο και στο Δήμο Τανάγρας ενόψει του επερχόμενου χιονιά, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα στη Μαλακάσα ζεσταίνουν τις μηχανές τους, ενώ ήδη υπάρχει επαρκής προμήθεια και σε αλάτι.
Το κύριο βάρος ο Δήμος Ωρωπού τον ρίχνει ώστε να παραμείνει ανοιχτός, σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης και παγετού, ο παράδρομος της Εθνικής οδού στο ύψος των Αφιδνών και της Μαλακάσας. Ενώ ο Δήμος Τανάγρας για τη ΔΕ Τανάγρας στις περιοχές της Ασωπίας, του Αγ. Θωμά, του Κλειδιού, της Καλλιθέας και των Δερβενοχωρίων.
Στο Δήμο Ωρωπού τον συντονισμό έχει αναλάβει ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Σιδέρης μετά από εντολή του Δημάρχου κ. Θ. Ρούσση. Ενώ στο Δήμο Τανάγρας τον συντονισμό έχει αναλάβει ο Δήμαρχος κ. Β. Περγάλιας σε συνεργασία με τους τέσσερις Αντιδημάρχους, όλους τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
Οι Δήμοι Ωρωπού και Τανάγρας σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν εκδώσει σχετική ανακοίνωση με οδηγίες προς τους πολίτες και τους οδηγούς τόσο για το ενδεχόμενο χιονόπτωσης όσο και παγετού.