Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ωρωπού για επερχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα

Ο Σάκης Αρναούτογλου, μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε πως το απότομο λιώσιμο του χιονιού στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία “ΕΛΠΙΔΑ”, μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο δημιουργίας προβλημάτων.

Ο έμπειρος προγνώστης της ΕΡΤ, μάλιστα, τοποθετεί χρονικά τον κίνδυνο από το απότομο λιώσιμο του χιονιού μέσα στο επόμενο 24ωρο ζητώντας να υπάρξει άμεσα καθαρισμός των φρεατίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μηχανισμοί του Δήμου Ωρωπού και η Πολιτική Προστασία, μετά από την επιτυχημένη αντιμετώπιση της επέλασης του χιονιά που προκάλεσε η κακοκαιρία “ΕΛΠΙΔΑ”,  βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα επερχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα.

Παράλληλα, ο Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποιεί για νέα κακοκαιρία που έρχεται 2-4 Φεβρουαρίου, γεγονός που κάνει το Δήμο Ωρωπού να βρίσκεται σε επαγρύπνηση προκειμένου να καταφέρει και αυτή τη φορά να είναι στο πλευρό των πολιτών, ώστε να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα και το νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται τις επόμενες μέρες.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό

Προσοχή το επόμενο 24ωρο από το απότομο λιώσιμο χιονιού σε χαμηλά υψόμετρα!
Αναγκαίος είναι κατά την ταπεινή γνώμη μου ο άμεσος καθαρισμός των φρεατίων υδροσυλλογής κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας στις περιοχές όπου χιόνισε πολύ, καθώς το επόμενο 24ωρο (Παρασκευή 28/1) η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε όλη τη χώρα, η οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσει και στην απότομη συσσώρευση υδάτων κατά τόπους, ειδικά σε περιοχές με μεγάλη κλίση!

Μετά την αλλαγή του καιρού το ερχόμενο Σαβ/κύριακο, πολύ πιο light , έως και σχεδόν αδιάφορη θα έλεγα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, δείχνει τελικά η νέα “κατεβασιά” ψυχρών αερίων μαζών μεταξύ 2 και 4 Φλεβάρη !! Απο κει και μετά υπάρχουν ενδείξεις για μικρή άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και νότια!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου