Σε θρίλερ εξελίσσεται η ίδρυση Τμήματος Υποδοχής Αλλοδαπών στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού

Σε θρίλερ εξελίσσεται η ίδρυση η όχι Τμήματος Υποδοχής Αλλοδαπών, όπου θα φιλοξενήσει δώδεκα Αφγανούς στο ΕΠΑΛ Ωρωπού.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις γονέων και μαθητών στην είδηση ότι πρόκειται το Υπουργείο Παιδείας, με ΦΕΚ, να στείλει 12 19χρονους Αφγανούς, από το  hotspot της Μαλακάσας, να φοιτήσουν στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού, χωρίς να έχουν πιστοποιητικά υγείας και γνήσια πιστοποιητικά γέννησης, η Δημοτική Αρχή, μετά από συνάντηση, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ, αποφάσισαν να στείλουν επιστολή στο Υπουργείο, σύμφωνα με την οποία ζηούσαν την ίδρυση Τμήματος Υποδοχής Αλλοδαπών μαθητών εντός του hotspot της Μαλακάσας.

Απόψε πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τη Δημοτική Αρχή, όπου αποφασίστηκε εκ νέου ο Σύλλογος να θέσει αίτημα στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Ωρωπού για τη μη λειτουργία του Τμήματος Υποδοχής και εν συνεχεία η ΔΕΠ να θέσει το θετικό ή αρνητικό αίτημα στο Σύλλογο Διδασκόντων της Εκπαιδευτικής Μονάδας.

Ακολούθως η Μονάδα θα λάβει την τελική  απόφαση για το  εάν, όπως προτείνεται από το υπουργείο, θα δημιουργηθεί ή όχι το Τμήμα Υποδοχής Αλλοδαπών, καθώς και το πως και πότε θα λειτουργεί.

Μέχρι σήμερα το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη, ενώ από αύριο θα λειτουργήσει κανονικά.

Αυτό  σημαίνει ότι ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι την τελική απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τμήμα υποδοχής στο hotspot Μαλακάσας ζητά ο Δήμαρχος Ωρωπού για τους Αφγανούς μαθητές που φέρνει το Υπουργείο στο ΕΠΑΛ