Σε ιδιωτικές και δημοτικές κατασκηνώσεις θέλουν να εγκαταστήσουν τους πρόσφυγες

6.3.2016

Μια νέα εκδοχή για τη φιλοξενία των προσφύγων στην χώρα μας έδωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητής Μεταρρύθμισης κ. Π. Κουρουμπλής μιλώντας στο κανάλι όπου τόνισε ότι «Οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε κατασκηνωτικούς χώρους με καλές υποδομές και μάλιστα ιδιωτικούς»

Κι αυτό είναι  εφικτό σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, καθώς οι κατασκηνώσεις όπως ανέφερε, ανοίγουν μετά τις 16 Ιουνίου και όλο αυτό το διάστημα θα μπορούν να φιλοξενούν πρόσφυγες.

Ο υπουργός έχει ήδη στείλει επιστολή προς τις τράπεζες ζητώντας να παραχωρήσουν τις κατασκηνώσεις που διαθέτουν για τα παιδιά των υπαλλήλων τους. Στην επιστολή του, μάλιστα ο υπουργός έκανε έκκληση στα φιλάνθρωπα συναισθήματα και στην ευαισθησία και αλληλεγγύη των τραπεζών μπροστά στο δράμα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες που καταφθάνουν στην πατρίδα μας.

Το ερώτημα είναι μετά τις 16 Ιουνίου που θα μετεγκατασταθούν οι πρόσφυγες; Κι να δεν αποχωρήσουν οικειοθελώς από τις ιδιωτικές κατασκηνώσεις τι θα γίνει; Δεν θα λειτουργήσουν για τα ελληνόπουλα;. Καλές ο ιδέες αλλά υπάρχει και το μετά …Εν ολίγοις όπου ελεύθερος χώρος κι ένα hot spot. Μήπως τελικά δεν μιλάμε για 150 χιλιάδες πρόσφυγες αλλά για εκατοντάδες χιλιάδες;

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας  στο κανάλι Ε, αναφέρθηκε και στο θέμα του προσφυγικού τονίζοντας πως, αν δεν βρεθεί λύση στο θέμα του προσφυγικού η Ευρώπη θα καταρρεύσει.